Migrénszerű fejfájás két hónapja

T. Doktornő!
26 éves vagyok, kb. két hónapja migrénszerű fejfájásaim, kezdődtek, ami az óta is rendszeresen jelentkezik (hetente egyszer-kétszer). Az orvosom elküldött neurologushoz, aki MRI vizsgálatot kért. Ez teljesen negatív lett, majd egy vérvétel után megállapították, hogy emelkedett a prolaktin szintem 3336mU/l. Jelenleg Norprolacot szedek, 36 napig (?), az orvosom 3 hónap múlva rendelt vissza, akkor készítenek majd újabb hormonvizsgálatot, esetleg hüvelyi ultrahangot.
Ön szerint kivárjam ezt a három hónapot, vagy esetleg forduljak másik orvoshoz is?
Ön véleménye szerint lehetséges, hogy mivel neurologus küldött el MRI-re, nem figyelték az agynak ezt a részét (az orvosom szerint nem vették észre!).
Lenne még egy kérdésem mióta Norprolac-ot szedem, erős mellékhatásokat észleltem (hányinger, hányás, fejfájás, rossz közérzet, magas vérnyomás, előtte mindig nagyon alacsony volt, most meg vérnyomáscsökketőt kell, hogy szedjek). Ön szerint ezek lehetnek a gyógyszer mellékhatásai?
Válaszát előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Egyelőre nem tudjuk, mi okozza a fejfájást és a magas prolactin szintet.
Nagyon sok gyógyszer, pl ösztrogén, antidepresszánsok, metoclopamid, H2 blokkoló, hogy csak a leggyakoribbakat említsem. Nem szedett éveken át ösztrogén tartalmú hormonális fogamzásgátlót? Gyomor-bél panaszokra gyógyszert? A hyperprolactinémiát mindezek okozhatják. Természetesen lehet prolaktinoma is, de ezt a neurologus kizárta. Azonban endokrinológussal (és nem nőgyógyásszal) is konzultálni kellene, egyéb prolaktin szintet megemelő betegség kizárására. Annak érdekében, hogy tisztán lássunk, a vizsgálatok befejezéséig a gyógyszer szedését fel kellene függeszteni, márcsak a mellékhatások miatt is. Szeretném, ha tájékoztatna a fejleményekről.
2005-07-02 14:55:57
|

Web Design & Development Prowebshop