Alkalmazott fagyöngyterápia

A rákbetegségek integrált kezelése, amelynek során a konvencionális ellátást az antropozófus orvoslásban használt fagyöngyterápia egészíti ki, hosszú múltra tekinthet vissza, és immár a modern onkológia egyik alapjának is tekinthető.

fagyöngy, Iskador, fagyöngy | Komplementer Medicina 2002 ;6(1):61-62   Celsus Kft. | Köteles, F.
Egy hosszabb távú vizsgálattal most végre sikerült egyértelműen bebizonyítani e szemléletmód jogosságát. Az antropozófiai alapokon megalkotott Iscador® alkalmazása nem kíván speciális ismereteket az orvostól, lényegében a hagyományos gyógyszerekhez hasonlóan használható. A heidelbergi vizsgálatban (Heidelberger Prospektive Interventionsstudie) 1971 óta több mint 10 000 rákbeteg hosszú távú túlélését követték végig. Az adatokat 1998-ban értékelték ki, az Iscadorral is kezelt, 622 kiértékelt beteg átlagos túlélési ideje szignifikánsan magasabbnak adódott a csak konvencionális ellátást kapottakhoz képest (51, illetve 37 hónap).

A hosszú távú kezelési eredmények alapján az Iscador® sokféle hatását sikerült megfigyelni és bizonyítani, ezek közül a legfontosabbak:

– az általános közérzet javulása (étvágy és súlygyarapodás, az alvás, a hőérzékelés és a teljesítőképesség normalizálása),

– a rosszindulatú folyamatok gátlása (az egészséges szövetekre nem gyakorol hatást),

– a tumor okozta fájdalmak csillapítása, – hőmérsékleti reakciók,

– immunológiai reakciók (az immunrendszer erősítése, a fertőzésekre való fogékonyság csökkentése), – helyi gyulladásos reakciók, – a hangulat javítása (hangulati állapot, életkedv, kezdeményezőkészség).

A szomatikus kritériumok már régóta nem jelentik a modern orvostudományban a hatékonyság elbírálásának egyetlen és kizárólagos szempontját. Éppen az onkológiában kiemelt jelentőséggel bír az életminőség kérdésköre, amelynek fontossága (főképpen a betegek szemszögéből) közel megegyezik pl. az áttétképződés vagy a túlélési idő adataival. Az Iscador®-terápia érezhető és részben mérhető hatásai e területen a következők voltak:

Fizikai sík:

– a betegség kedvező lefutása,

– enyhe helyi gyulladásos reakciók, – hőmérsékleti reakciók,

– az immunrendszer állapotának javulása.

Pszichés sík:

– az általános közérzet javulása, – a hangulat javulása.

Spirituális sík:

– az érdeklődés növekedése, – remény,

– bizalom.

Szociális sík:

– az életminőség javulása,

– a szociális integráció javulása,

– a környezet iránti érdeklődés fokozódása.

A fagyöngykészítménnyel való kezelés pozitív, kívánatos mellékhatása az injekció beadásának helyén megjelenő vörösödés, illetve alkalmanként fellépő viszketés, valamint a testhőmérséklet emelkedése. A készítmény már az operációra való felkészítés időszakában is erősíti az immunrendszert, ami a gyorsabbá és komplikációmentesebbé váló lábadozásban nyilvánul meg. A közvetlenül az operáció utáni alkalmazás gátolja a visszaesést és az áttétképződést, csökkenti a sugár- és/vagy kemoterápia mellékhatásait. Az elsődlegesen az agyat és a gerincvelőt érintő tumorok, illetve koponyán belüli áttétképződés esetén az orális adagolás is megoldott. Az egyetlen terület, ahol eddig nem áll rendelkezésre kielégítő mennyiségű tapasztalat az Iscador®-ral kapcsolatban, a leukémia.

2003-01-18 17:37:08
| fagyöngy, Iskador
Vissza a tartalomjegyzékhez
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop