Migrénszerű fejfájás két hónapja

T. Doktornő!
26 éves vagyok, kb. két hónapja migrénszerű fejfájásaim, kezdődtek, ami az óta is rendszeresen jelentkezik (hetente egyszer-kétszer). Az orvosom elküldött neurologushoz, aki MRI vizsgálatot kért. Ez teljesen negatív lett, majd egy vérvétel után megállapították, hogy emelkedett a prolaktin szintem 3336mU/l. Jelenleg Norprolacot szedek, 36 napig (?), az orvosom 3 hónap múlva rendelt vissza, akkor készítenek majd újabb hormonvizsgálatot, esetleg hüvelyi ultrahangot.
Ön szerint kivárjam ezt a három hónapot, vagy esetleg forduljak másik orvoshoz is?
Ön véleménye szerint lehetséges, hogy mivel neurologus küldött el MRI-re, nem figyelték az agynak ezt a részét (az orvosom szerint nem vették észre!).
Lenne még egy kérdésem mióta Norprolac-ot szedem, erős mellékhatásokat észleltem (hányinger, hányás, fejfájás, rossz közérzet, magas vérnyomás, előtte mindig nagyon alacsony volt, most meg vérnyomáscsökketőt kell, hogy szedjek). Ön szerint ezek lehetnek a gyógyszer mellékhatásai?
Válaszát előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Egyelőre nem tudjuk, mi okozza a fejfájást és a magas prolactin szintet.
Nagyon sok gyógyszer, pl ösztrogén, antidepresszánsok, metoclopamid, H2 blokkoló, hogy csak a leggyakoribbakat említsem. Nem szedett éveken át ösztrogén tartalmú hormonális fogamzásgátlót? Gyomor-bél panaszokra gyógyszert? A hyperprolactinémiát mindezek okozhatják. Természetesen lehet prolaktinoma is, de ezt a neurologus kizárta. Azonban endokrinológussal (és nem nőgyógyásszal) is konzultálni kellene, egyéb prolaktin szintet megemelő betegség kizárására. Annak érdekében, hogy tisztán lássunk, a vizsgálatok befejezéséig a gyógyszer szedését fel kellene függeszteni, márcsak a mellékhatások miatt is. Szeretném, ha tájékoztatna a fejleményekről.
2005-07-02 14:55:57
|

A Pfizer-BioNTech vakcina véd az új változatok ellen

Két friss tanulmány is azt állapította meg, hogy a Pfizer-BioNTech elleni vakcina kiemelkedően hatékony a vírus fertőzőbb mutációi ellen is.


Jó hír a Pfizer és az AstraZeneca oltásáról

Az AstraZeneca és a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának már az első dózisa is legalább 86 százalékos védelmet nyújt a fertőzés ellen az 60 évesnél idősebbeknek - derül ki dél-koreai járványügyi ügynökség (KDCA) tájékoztatójából.


Három tipp az éjszakai horkolás ellen

A horkolás nem csak az ezzel küzdő fél számára probléma, de a partneri kapcsolatokat is megterheli, kiemelkedő oknak számít a szakítások, válások során. Mindent meg kell tenni, hogy ezt megelőzze, kordában tartsa az ember. Mutatunk három tippet, ami beválhat a horkolás ellen!


Javuló esélyek a nőgyógyászati daganatos megbetegedések területén

Május 8 - a petefészekrák világnapja. A nőgyógyászati daganatos megbetegedések fajtáiról, kezelési lehetőségeiről, és az ezekhez kapcsolódó palliatív módszerekről dr. Pete Imrével, az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztályának főorvosával beszélgettünk.


Hogyan védekezzünk az allergia ellen?

Nem feltétlenül kell szenvednie annak sem, aki valamilyen allergiával küszködik. Figyeljünk oda a környezetünkre, néhány változtatással kézben lehet tartani az allergiás reakciókat.


hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop