ÚJ

Álokoskodások és tévedések

A mennyiség gyakran a minőség rovására megy. Így van ez az évente több százezer orvosi tanulmány, publikáció esetében is. Tudjuk, tévedni emberi dolog, ám ez esetben a tévedéseket akár saját bőrünkön is tapasztalhatjuk.
A megbízhatónak kikiáltott, ám néha bizony félrevezető információk átláthatatlan özöne maga alá temeti a valóban új ismereteket. A tévedés és a tudományos csalás között pedig nem mindig egyértelmű a különbség.


Informatikai rendszerek a korszerű kórházi ellátásban

Az ezredforduló éveiben egyre növekvő mértékben vonulnak be - a számítástechnika és a mobiltechnológia összeolvadásának eredményeképpen létrejövő - infokommunikációs eszközök az egészségügy minden területére. Az Internet elterjedésének hatására világszerte megváltozik a betegellátás gyakorlata, amely mind a gyógyításban (pl. telemedicina), mind a kórház üzemeltetés területén minőségileg új helyzetet eredményez.


A modern technika jó hatásai

Elvileg a fejlett technológia alkalmazása megbízhatóbbá és gyorsabbá teszi a munkát. Angliai kórházakban e tétel igazságának néztek utána.


Elektronikus szülők

ATLANTA, USA - Egyes atlantai szülők a technika eszközeihez fordulnak, hogy szemmel tartsák gyerekeiket. Egy ideje már elterjedt a mobiltelefon, a csipogó és más egyebek, de most itt vannak a Web-kamerák, az Internet-szűrők és a műholdas követő eszközök mint a virtuális szülőség legújabb segítői.


Azonosító chipek a betegek körmén

TOKUO, JAPÁN - A Tokyo Omori Hospital és a Toho University Medical Department közös fejlesztése segíthet abban, hogy az ápolók ne kövessenek el tévedéseket a betegeknél, akiknek a körmükre ragasztanak egy mikrochipet, amit szkennerrel elolvashatnak.


A háziorvos és a számítógép

Manapság szinte minden háziorvos asztalán van számítógép és egyre több helyen használják is. Angol kutatók nemzetközi szakirodalmat összegezték abban a tekintetben, hogy milyen hatássa van az új eszköznek a háziorvoslás gyakorlatára.


Hogyan használják az Internetet a "egészségkeresők"

ATLANTA, USA - A legtöbb Internet-használó - 55 százalék - azt mondja, hogy orvosi információkért keresi fel a világhálót, mindössze 10 százalékuk kommunikál valójában az orvosával, vesz receptet vagy végez bármilyen más online tranzakciót, állítja a Pew Internet and American Life Project egy felmérése.


Leletbeküldés az interneten

Az alacsony jövedelmű, városi asztmás betegek akik nem rendelkeznek számítógépes ismeretekkel, egy internetes computer-rendszer segítségével küldték el tüdőfunkció-vizsgálatuk eredményét az orvosi rendelőbe.


Fitness-honlapok az új évezredben

Előre meg lehetett jósolni, hogy az ünnepek alatt sokan elhagyjuk magunkat. A nadrág talán feszesebb, a pulóver is egy kicsit jobban odasimul a pocakunkra, mint szeretnénk. Január van és hideg, fogadok, kész vagy bedobni a törülközőt, belebújni a laza melegítőnadrágba, felvenni egy kinyúlt pólót és a kanapén eszegetni a chipset. Mindez csábító, az igaz, de próbálj meg ellenállni a kísértésnek, mielőtt a kilóid hirtelen elszabadulnak. Az alábbi honlapok remélhetőleg visszatérítenek a helyes útra és jobban is fogod érezni magadat. Az utolsó honlap még meg is mutatja, milyen lesz az "új éned".


Az Internet felgyorsította az orvosok információhoz jutását

Az Internet egyebek mellett az orvosi információk és a kapcsolódó kommunikációk új csatornájává is vált. Világszerte betegek ezrei használják a hálót egészségügyi információk szerzésére, és ezek ismeretében konzultálnak orvosukkal.


1 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop