Bőrápolás a weboldalakon

Közeleg a fürdőruhaszezon: ideje, hogy ezúttal ne csak a jó bőröket vegyük észre, hanem törődjünk a sajátunkkal is. A jobb idő és a több szabadban eltöltött idő azzal jár, hogy kitesszük testünk eddig rejtett részeit is az időjárás viszontagságainak. Sok tinédzsernek is előjönnek a szokásos bőrpanaszaik.

web, internet, bőr, bőrápolás, OTC, bÅ‘r | The New York Times Health News Service   Medincorp | Vergano, D.

Így, a pazar külső elérése érdekében a Medical Tribune News Service egy sor weboldalat ajánl, köztük egyet épp a kamaszok számára. Csak ne üljünk túl közel a képernyőhöz fényvédő krém nélkül.

- Skinema https://skinema.com

Ez az a weboldal, amely a hírességek segítségével varázsolja ragyogóvá bőrünket. A dr. Vail Reese, a San Franciscó-i Dermatology Medical Group dermatológusa által létrehozott "Skinema" összeköti a bőrápolási tanácsadást a sztárokról szóló szaftos pletykákkal. Itt megismerhetjük Elizabeth Hurley top-modell bőrének titkait, csámcsoghatunk Angela Basset színésznő kopaszodásán csakúgy, mint Harrison Ford műtéti hegén. Dr. Reese, vagy ahogy emlegetik, "Dr. VCR", a filmvászon nagyjait hívja segítségül, bemutatja, milyen betegségben szenvednek, és milyen kezelést ajánl ő az efféle nyavalyákra.

A weboldal emberi lényekként mutatja be a filmvilág tökéletes teremtményeit - valósághű képet mutat a bőrbetegségeikről, miközben elítéli azokat a hirdetéseket, amelyek a csúnya arcbőrt a rossz emberrel azonosítják. Dr. Reese kerekasztal-beszélgetéseken vitatja meg a moziban látott bőrbetegségeket, ezáltal alkalma nyílik tanácsokat adni és eloszlatni a bőrbetegségekkel kapcsolatos általánosan elterjedt tévhiteket.

A legújabb kiadásokban az oldal zenés televízióvá alakult: mélységeiben tárgyalja, vajon Michael Jackson valóban szenved-e a vitiligo nevű bőrbajban, pigmenthiányban, valamint katalogizálja az X-aktákban látható bőrbetegségeket.

- American Academy of Dermatology https://www.aad.org

Az American Academy of Dermatology bőséges oktatóanyaggal szolgál minden lehetséges bőrbántalomról, de kiemelten foglalkozik a fényvédő krémeknek a bőr öregedése és a rák elleni védekezésben játszott szerepével. A "Skin Savvy 1998" című részben kvíz található, amelyből kiszámítható az Ön személyes kockázata a bőrrákot illetően, és útmutatással szolgál a bőr alapos önvizsgálatához. Tagjainak üzletmenetét fellendítendő, az AAD weboldalán a dermatológusok névsorát is megtaláljuk.

A nyári napsütés elleni küzdelem részeként széleskörű tanácsokat találunk a biztonságos napozáshoz, a napozásra ajánlott óráktól kezdve a különböző fényvédő krémekig. Az egyetlen hibája a weboldalnak, hogy a bőrrákosoknak szánt, melanómával kapcsolatos tanácsokról szóló szekció hiányos.

- Face Facts https://www.facefacts.com

A Face Facts a Roche Inc. gyógyszergyártó cég szolgáltatása, kamaszoknak ad tanácsokat a pattanások elleni küzdelemhez, a vény nélkül kapható gyógyszerek használatához, és azokra az esetekre is, amikor ajánlatos bőrgyógyászhoz fordulni. A tinédzserek egy kvíz alapján ellenőrizhetik, kellően elsajátították-e a bőrükkel kapcsolatos tudnivalókat. Egy hat fejezetből álló novellában nyomon követhetik egy 15 éves fiú keserveit a pattanások elleni harca során.

Nem meglepő egy szponzorált weboldal esetében, hogy a Face Facts gyakran azt tanácsolja, a kamaszok menjenek bőrgyógyászhoz, hogy az eldöntse, nem kell-e fölírni valamilyen gyógyszert a számukra. Dicséretükre legyen azonban mondva, a Roche azonban előbb a vény nélkül kapható szerek kipróbálását javasolja a pattanástól szenvedőknek.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| web, Internet, bőr, bőrápolás, OTC
2002-07-31 23:48:27
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop