hírdetés

ÚJ

A világ nem tanult a járványból

A nemzetközi közösség nem tanult a koronavírus-járványból, amely rámutatott az egyenlőtlenségre, a megosztottságra és a felelősségvállalás hiányára - írta jelentésében a világ egészségügyi válsághelyzetekre való felkészültségét monitorozó Global Preparedness Monitoring Board (GPMB)


Szülés utáni depresszió - Csak semmi pánik!

Egy kisbaba érkezése mindig öröm. Vagy mégsem? A szülés után egy-három nappal sok kismama riadtan tapasztalja, hogy a terhességét végigkísérő boldog, izgalommal teli várakozást érzelmi labilitás, sírásközeli hangulat és súlyos alvászavar váltja fel.


Az EMA minden 18 év felettinek ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna vakcinájával

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megfontolásra ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna Spikevax nevű vakcinájából minden 18 évesnél idősebb ember számára


Hogyan válasszunk kerékpáros bukósisakot a gyermekünknek?

Kerékpározni csak és kizárólag bukósisakban biztonságos – igaz ez a felnőttekre, de hatványozottan igaz a gyermekek esetében is. A gyerek bukósisak beszerzése a legfontosabb szülői feladat egy családi bringázás előtt, ám közel sem mindegy, milyen szempontok alapján választjuk ki azt. Ebben segítünk!


Izrael már a következő járványhullámokra tartalékol

Naftali Bennett miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael tízmilliárd sékeles (több mint 3 milliárd dollár) gazdasági és egészségügyi biztonsági hálót hoz létre az esetleges további járványhullámok esetére. Megállapodás született az egyszeri költségvetés-kiegészítésre, amelyet a 2022-es büdzsébe iktatnak be.


Lichen ruber planus

A lichen ruber planus gyakran visszatérő, viszkető bőrbetegség, amely apró,elkülönült göbcsékből álló kiütésként kezdődik, majd nagyobb, érdes felszínű, hámló plakkok alakulnak ki.


Ha viszket és hámlik

A seborrhoea nem csak esztétikai probléma. A betegség kialakulása alkati tényezőktől függ. A pubertáskor után mindkét nemnél egyaránt előfordulhat, de bizonyos tünetei főként a férfiak életét keseríti meg.


Rosacea

A rosacea nagyon gyakori, makacs, főként az arcot érintő, ezért kozmetikailag kifejezetten zavaró bőrbetegség. A napfény általában rontja a tüneteket, így nem csoda, hogy nyár végén több beteg jelentkezik a bőrgyógyászati szakrendelése rosaceás panaszokkal.


Diétával a pattanások ellen? Igen!

A pattanások elleni kialakított étrend leginkább a szénhidrátok, telített zsírok csökkentésére, valamint az antioxidánsok és a rostbevitel növelésére irányul - ez javítja az immun- és emésztőrendszer munkáját, érezhetően tisztábbá és egészségesebbé teszi a bőrt.


Az akne okai és kezelése

Az akne kialakulásához három tényező kell: a faggyú túltermelése, elhalt hámsejtek által okozott szőrtüsző irritáció és baktériumok jelenléte. Ha túl sok faggyú termelődik, és túl sok sejt pusztul el egyidejűleg, a szőrtüsző kijárata elzáródik.


1 | | | | | | | | | |


Web Design & Development Prowebshop