ÚJ

A gyermekek influenza elleni védőoltásáról

Ismét közeleg az influenzaszezon, és jó, ha a szülők tudják, az ősz a legalkalmasabb időszak arra, hogy gyermekeiket beoltassák.


Megfejtették a spanyolnátha rejtélyét

Megfejtették az 1918-ban több tízmillió emberéletet követelő influenzajárvány pusztító erejének rejtélyét amerikai kutatók, akik a vírus eredetére, valamint arra keresték a választ, hogy miért volt olyan gyilkos a kór, amelynek főként fiatalok estek áldozatául.


Hogyan terjed sejtről sejtre az influenza vírus

Régóta fennálló rejtély volt, hogy az influenza vírus genetikai információkat tartalmazó részei hogyan érik el, hogy a fertőzés sejtről sejtre terjedjen tovább.


A kormány nem szerzett be elég influenza elleni védőoltást

A DK egészségügyi szakpolitikusa, Komáromi Zoltán szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy valamennyi magyar állampolgár térítésmentesen hozzájuthat az influenza elleni védőoltáshoz, tisztában kellett lennie azzal, hogy a vakcina idei gyártása már befejeződött Magyarországon.


A MOK állásfoglalása a COVID-19 járvány kapcsán

A COVID-19 járvány egész Európában egy új, súlyosságában a tavaszi csúcsokat messze meghaladó szakaszba lépett. A nemzetközi trendeket is figyelembe véve a járvány gyors súlyosbodása várható.


Csökken az antitest szint a fertőzés után

A koronavírus ellen termelt antitestek szintje "egészen gyorsan" csökken a megfertőződést követően - állapították meg az Imperial College London kutatói.


Rendkívül intenzíven terjed a járvány

A járvány megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.


A Banglades-i ikrek kezelése folytatódik

Ma reggel végrehajtották Rabeyán, a szétválasztott bangladesi sziámi ikerlányok egyikén a koponya-helyreállító műtétet a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai Bangladesben. Folytatódik az ikrek fejlesztése és az egy évtizede megkezdett helyreállító sebészeti misszió.


A páramentesítés fontos a téli időszakban

Mindenekelőtt érdemes elmondani, hogy a páratartalom összefüggésbe hozható a hőérzetünkkel is; magasabb páratartalom esetén magasabb a hőérzetünk is.


Csehországban elszabadult a járvány

Csehországban rohamosan nő a koronavírus-járványban elhunytak száma. Andrej Babis miniszterelnök a hétvégén ismételten jelezte: a járványhelyzet nagyon komoly, az óvintézkedések nem hatékonyak, illetve nem tartják be őket következetesen, ezért a kormány további szigorításokat tervez.


1 | | | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop