Megfizethető egészségügyet tervez Obama

Az amerikai elnök csütörtökön indítja meg a korábbi elnökök számára akadályt jelentő, örökké tartó keresztes hadjáratát - a megfizethető egészségügyi ellátás biztosításáért minden amerikai állampolgárnak.

egészségügy, egészségpolitika, USA | Sajtószemle   InforMed
Barack Obama, aki az egészségügy reformját tavalyi választási kampányának központi elemének választotta, a televízióban is közvetített fehér házi "csúcstalálkozót" szervezett, amely politikailag veszélyes tervének első lépése lesz.

Egy héttel a Fehér Házban, 120 politikus és egészségügyi szakember részvételével megrendezett esemény előtt Obama költségvetésében 634 milliárd dollárt kért a kongresszustól az egészségügyi reform finanszírozására a következő 10 évben.

"Ez az első, a nyitóvita" - nyilatkozta a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. "Az első lépés egy folyamat megindításában, amely az elnök szerint már rég időszerű lett volna." A fórumot a C-Span közszolgálati televízió közvetíti, és várhatóan az interneten is követhető lesz.

Obama nyitja meg a találkozót megjegyzéseivel, majd a résztvevők több vitafórumra oszlanak fel.

Obama az egészségügyi reformra irányuló hadjáratát hétfőn kezdte meg azzal, hogy Kathleen Sebelius kansasi kormányzót nevezte ki új egészségügyi miniszterének.

Tovább >>
| egészségügy, egészségpolitika, USA
2009-03-08 23:11:49

Rekord magas az új fertőzések száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában több mint 45 ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és ezzel rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése - jelentette szombaton a The New York Times.


Egyre nő a fertőzöttek száma az USA-ban

Egyedül a szerdai napon 38 672 új fertőzést diagnosztizáltak. Az Egyesült Államokban így már több mint 2,3 millió a regisztrált esetek száma, és több mint 121 ezer ember halt meg a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben.


"Zavarba ejtő mértékben" nő a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban "zavarba ejtő mértékben" nő a koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója kedden a képviselőházban tartott meghallgatáson.


További fertőzések Trump kampánycsapatában

A szombati, az oklahomai Tulsában tartott kampánygyűlés után elvégzett vírustesztekkel a kampánycsapat két újabb munkatársánál diagnosztizálták a koronavírust.


Kásler megint újragondolta

Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer.


hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop