Megfizethető egészségügyet tervez Obama

Az amerikai elnök csütörtökön indítja meg a korábbi elnökök számára akadályt jelentő, örökké tartó keresztes hadjáratát - a megfizethető egészségügyi ellátás biztosításáért minden amerikai állampolgárnak.

egészségügy, egészségpolitika, USA | Sajtószemle   InforMed
Barack Obama, aki az egészségügy reformját tavalyi választási kampányának központi elemének választotta, a televízióban is közvetített fehér házi "csúcstalálkozót" szervezett, amely politikailag veszélyes tervének első lépése lesz.

Egy héttel a Fehér Házban, 120 politikus és egészségügyi szakember részvételével megrendezett esemény előtt Obama költségvetésében 634 milliárd dollárt kért a kongresszustól az egészségügyi reform finanszírozására a következő 10 évben.

"Ez az első, a nyitóvita" - nyilatkozta a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. "Az első lépés egy folyamat megindításában, amely az elnök szerint már rég időszerű lett volna." A fórumot a C-Span közszolgálati televízió közvetíti, és várhatóan az interneten is követhető lesz.

Obama nyitja meg a találkozót megjegyzéseivel, majd a résztvevők több vitafórumra oszlanak fel.

Obama az egészségügyi reformra irányuló hadjáratát hétfőn kezdte meg azzal, hogy Kathleen Sebelius kansasi kormányzót nevezte ki új egészségügyi miniszterének.

Tovább >>
| egészségügy, egészségpolitika, USA
2009-03-08 23:11:49

Az alkohol a nők agyát még inkább roncsolja

Amerikai kutatók egy vizsgálat során kimutatták, hogy az alkoholista nők agyát sokkal jobban károsítja az alkohol, mint a férfiakét. A már alkoholfüggő nőknél hamarabb alakul ki súlyos és visszafordíthatatlan agykárosodás.


Koronavírus körkép 2020-11-01

Szigorítások Európában, rekord az USA-ban


Az USA-ban tovább romlott a járványhelyzet

Egyre több a beteg az amerikai kórházakban, több tagállamban nem elég az ágy és az orvos - jelentette szerdán este az amerikai közszolgálati rádió (NPR).


A MOK közleménye a mai megbeszélésről

Ma megbeszélést folytatott dr. Pintér Sándor, miniszterelnök-helyettes és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Belügyminisztériumban.


Veszélyezteti az ellátást az új törvény

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint az előzetes egyeztetés nélkül benyújtott, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény egylépcsős, az abban meghatározott határidejű végrehajtása súlyosan veszélyezteti az ellátórendszer működését és sérti az orvosok alapvető jogait.


hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop