Egészségügyi központba kényszerül egyre több amerikai

Trend. Lényeges változáson mehet keresztül az USA egészségügyi rendszere a recesszió miatt. A közel 40 millió amerikai számára kifizethetetlen magánbiztosítások, illetve a minősíthetetlen színvonalú állami kórházi ellátás helyett egyre többen keresik fel a közösségi egészségügyi központokat (community health centers).

egészségbiztosítás, egészségpolitika, USA | Sajtószemle   InforMed
E létesítmények szerepe elsősorban az alapellátás, a krónikus betegségek kezelése, illetve a rehabilitációs programok terén válik egyre nélkülözhetetlenebbé.Tavaly összesen 16 millióan vették igénybe az egészségügyi központok szolgáltatásait az USA-ban.

Itt ugyanakkor korántsem csak betegbiztosítás nélkül tengődőkről van szó: a csoportba tartozók több mint felének van valamilyen szerződése, ennek ellenére képtelen bejutni hivatalos orvosához nem sürgősséginek minősülő problémájával.

A kórházak sürgősségi osztályaira például azért nehezedik jelenleg sok helyütt már elviselhetetlenül nagy nyomás, mert az ezeket felkereső páciensek többsége egyáltalán nem minősül akut esetnek, viszont sokszor csak így van esélyük, hogy egyáltalán orvoshoz jussanak.

Tovább >>

Kapcsolódó cikkek a Friss hírek és az Egészségpolitika rovatban olvashatók.
| egészségbiztosítás, egészségpolitika, USA
2009-03-13 12:04:09

Az alkohol a nők agyát még inkább roncsolja

Amerikai kutatók egy vizsgálat során kimutatták, hogy az alkoholista nők agyát sokkal jobban károsítja az alkohol, mint a férfiakét. A már alkoholfüggő nőknél hamarabb alakul ki súlyos és visszafordíthatatlan agykárosodás.


Koronavírus körkép 2020-11-01

Szigorítások Európában, rekord az USA-ban


Az USA-ban tovább romlott a járványhelyzet

Egyre több a beteg az amerikai kórházakban, több tagállamban nem elég az ágy és az orvos - jelentette szerdán este az amerikai közszolgálati rádió (NPR).


A plazmakezelés továbbra is kísérleti terápia

A koronavírus-fertőzésen átesett betegek vérplazmájával zajló kezelések továbbra is kísérleti terápiának számítanak - figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az FDA (nyomásra) engedélyezte az antitest kezelést

Rendkívüli engedélyt adott az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelet (FDA) a koronavírusos betegek plazma kezelésére - jelentette be Donald Trump vasárnap este.


hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop