Egészségügyi központba kényszerül egyre több amerikai

Trend. Lényeges változáson mehet keresztül az USA egészségügyi rendszere a recesszió miatt. A közel 40 millió amerikai számára kifizethetetlen magánbiztosítások, illetve a minősíthetetlen színvonalú állami kórházi ellátás helyett egyre többen keresik fel a közösségi egészségügyi központokat (community health centers).

egészségbiztosítás, egészségpolitika, USA | Sajtószemle   InforMed
E létesítmények szerepe elsősorban az alapellátás, a krónikus betegségek kezelése, illetve a rehabilitációs programok terén válik egyre nélkülözhetetlenebbé.Tavaly összesen 16 millióan vették igénybe az egészségügyi központok szolgáltatásait az USA-ban.

Itt ugyanakkor korántsem csak betegbiztosítás nélkül tengődőkről van szó: a csoportba tartozók több mint felének van valamilyen szerződése, ennek ellenére képtelen bejutni hivatalos orvosához nem sürgősséginek minősülő problémájával.

A kórházak sürgősségi osztályaira például azért nehezedik jelenleg sok helyütt már elviselhetetlenül nagy nyomás, mert az ezeket felkereső páciensek többsége egyáltalán nem minősül akut esetnek, viszont sokszor csak így van esélyük, hogy egyáltalán orvoshoz jussanak.

Tovább >>

Kapcsolódó cikkek a Friss hírek és az Egészségpolitika rovatban olvashatók.
| egészségbiztosítás, egészségpolitika, USA
2009-03-13 12:04:09

Rekord magas az új fertőzések száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában több mint 45 ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és ezzel rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése - jelentette szombaton a The New York Times.


Egyre nő a fertőzöttek száma az USA-ban

Egyedül a szerdai napon 38 672 új fertőzést diagnosztizáltak. Az Egyesült Államokban így már több mint 2,3 millió a regisztrált esetek száma, és több mint 121 ezer ember halt meg a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben.


"Zavarba ejtő mértékben" nő a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban "zavarba ejtő mértékben" nő a koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója kedden a képviselőházban tartott meghallgatáson.


További fertőzések Trump kampánycsapatában

A szombati, az oklahomai Tulsában tartott kampánygyűlés után elvégzett vírustesztekkel a kampánycsapat két újabb munkatársánál diagnosztizálták a koronavírust.


Trumpék változatlanul kitartanak állításuk mellett

"Több jelentős bizonyíték" van arra, hogy az új koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap az ABC televízió szokásos heti politikai vitaműsorának adott interjújában.


hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop