Jobb lesz betegnek lenni az unióban!

Egy lépéssel közelebb került a határokon átnyúló egészségügyi szolgáltatások megvalósulásához az unió, miután az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága (ENVI elfogadta az erről szóló javaslatot. A tervezetről szóló jelentés ezek után a plenáris ülés elé kerül, ahol várhatóan még áprilisban szavaznak róla.

EU, egészségbiztosítás, egészségpolitika | Sajtószemle   InforMed
A most működő rendszer áttekinthetetlen az uniós polgárok számára, ezért különösen a jelenlegi bizonytalan időkben fontos, hogy világos és megbízható jogi kereteket teremtsünk azok számára, akik megfelelő orvosi kezelést keresnek maguknak az unió országaiban – fogalmazott John Bowis, a javaslat néppárti jelentéstevője.

A javasolt új szabályozás értelmében a más uniós tagállamban nem kórházi orvosi kezelést igénybe venni kívánó polgároknak egészségbiztosítójuk előzetes jóváhagyás nélkül is köteles lesz megtéríteni a beavatkozás költségeit, azzal a megszorítással, hogy a kifizetett összeg maximum akkora lehet, mint amennyibe a terápia a kibocsátó tagországban került volna.

Forrás: Tovább >>
| EU, egészségbiztosítás, egészségpolitika
2009-04-02 09:14:56

Több egészségügyi szakszervezet fogott össze

Akciószövetséget hozott létre több szakszervezet Összefogás az Egészségügyért néven az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen.


Minden EU tagország egyszerre kapja meg a vakcinát

Minden tagország egyidejűleg, népességarányosan fog hozzájutni a koronavírus elleni oltóanyagokhoz, amíg azonban nem állnak rendelkezésre a jóváhagyott vakcinák, az alapvető egészségügyi és népegészségügyi szolgáltatások és programok fenntartása mellett továbbra is gondoskodni kell a vírus terjedésének enyhítéséről - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.


Aggódik az ECDC

Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában - írta csütörtökön Stockholmban kiadott jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).


Uniós biztosok nehezményezik a határok lezárását

Didier Reynders jogérvényesülésért és Ylva Johannson belpolitikáért felelős európai uniós biztos levélben fordult a magyar kormányhoz a Magyarországon bejelentett, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzését célzó utazási korlátozások bevezetése miatt


Beutazási korlátozások kedd éjféltől

A fertőzésveszélyes országokból érkezők karanténra számíthatnak, a vörös kategóriás országok állampolgárait be sem engedik a határon.


hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop