Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

A minőségfejlesztés lehetőségei a traumatológiai ellátásban

A szerzők a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszéke járóbeteg szakrendelésén kezelt betegeinek szakmai minőségügyi kontrollját mutatják be. Az ellenőrző rendszer bevezetésének eredményeit négy év és nyolc hónapos periódust felölelve ismertetik, igazolva a módszer hasznosságát, a kezelési hiányosságok számának egyértelmű csökkenését. Kiemelik azt az indikátort, amelyet a traumatológiai ellátás minőségének mérésére is alkalmazhatunk és javasolják a módszer bevezetését más intézményekben is.
Ambuláns betegellátás, Baleseti sebészet - Indikátorok, minőségbiztosítás, egészségügy, Minőségügyi ellenőrzés, Traumatológiai Központok | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2008 ;51(1):5-10   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Balatoni, I.; Záborszky, Z.; Fekete, K.

Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Minőségügyi Központ; Traumatológiai és Kézsebészeti Tanszék

balatoni.pdf - Megnyitás/Mentés (520.15 KB byte)
| Ambuláns betegellátás, Baleseti sebészet - Indikátorok, Minőségbiztosítás, Egészségügy, Minőségügyi ellenőrzés, Traumatológiai Központok
2008-05-06 10:50:49
Vissza


hírdetés

Magyarország csatlakozzon az európai egészségügyi unióhoz!

Csatlakozzon Magyarország az európai egészségügyi unióhoz, továbbá a kormány hozza nyilvánosságra a magyar egészségügyről készülő átfogó tanulmányt és vitassa azt meg szakmai szervezetekkel - sürgette Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP) képviselő (MSZP) vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján.


Kásler megint újragondolta

Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer.


Ingyenes mentális segítség egészségügyi dolgozók számára

Ötven pszichológus, coach és terapeuta fogott össze, hogy felajánlják tudásukat és idejüket az egészségügyben dolgozók javára a korona vírus járvány alatt, mentális és érzelmi támogatást nyújtva az extrém stressz idején.


Januártól 14 százalékkal emelik az egészségügyi szakdolgozói alapbérét

Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés.


Kásler szerint megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása – közölte Kásler Miklós.


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop