Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Protézisnyak törésének különleges megoldása

A szerzők egy ötvenöt éves férfi beteg esetét mutatják be, aki két évvel a primer jobb oldali cementmentes csípőprotézis beültetését követően protézisnyak törést szenvedett el. Az eset megoldása az irodalomban szokatlan módon történt a műtét során fellépő körülmények miatt. Átmeneti megoldásként az eredeti 12/14-es kónuszú letört nyakra egy 14/16-os SH Metrimed fejet helyeztek fel. Brace viselés hatására a kezdetben instabil csípő stabillá és jól terhelhetővé vált.
arthroplastica, csípő - Szövődmény, Csípőprotézis - Szövődmény, Protézistörés, stressz, mechanikus | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2010 ;53(4):343-346   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Karácsonyi, Z.; Gáspár, L.; Csernátony, Z.

Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Klinika

Karacsonyi.pdf - Megnyitás/Mentés (804.14 KB byte)
| Arthroplastica, csípő - Szövődmény, Csípőprotézis - Szövődmény, Protézistörés, Stressz, mechanikus
2011-01-31 15:49:46
Vissza


hírdetés

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia, vagy autoimmun betegség is lehet.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Hogyan engedjük ki a gőzt?

Elvinni a gyerekeket az iskolába, megkeresni a férjed rövidnadrágját, beugrani a főnök megbeszélésére és AZONNAL beszélni egy barátoddal: ezt általában mind egyszerre kell csinálni.


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop