Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Nagyméretű sarokcsont ciszták ellátása Ostim felhasználásával - Két eset utánkövetése

A szerzők kritikus méretű, törésveszélyes sarokcsont ciszta szintetikus csontpótló anyaggal történő ellátási lehetőségéről és a módszerrel szerzett tapasztalataikról számolnak be két eset bemutatása révén.
Calcaneus - Műtéti kezelés, Csontciszta - Műtéti kezelés, csontpótlás, Hydroxyapatit - Terápiás használat, Nanokristály - Terápiás használat | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2012 ;55(4):293-297   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Szálasy, L.; Lénárt, R.; Tömböl, F.
Kitérőt tesznek a diagnosztikus folyamatra és a preoperatív tervezésre, majd ismertetik a műtéti technikát és a felhasznált készítményt. Tekintettel a jó eredményekre a módszert megfelelőnek és a jövőben is alkalmazhatónak tartják.

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr, Traumatológiai, Ortopédiai és Kézsebészeti Szakmacsoport

08_Szalasy.pdf - Megnyitás/Mentés (1.12 MB byte)
| Calcaneus - Műtéti kezelés, Csontciszta - Műtéti kezelés, Csontpótlás, Hydroxyapatit - Terápiás használat, Nanokristály - Terápiás használat
2013-04-19 03:02:59
Vissza


Új anyag a csontpótlásban - Aerogél

Ortopéd sebészek gyakran szembesülnek olyan problémával, hogy egy csont szilánkosra törik, és egy-két apró csontdarabka nem illeszthető a helyére. Magyarán: folytonossági hiány keletkezik a csontban. Ha ez így maradna, veszélyeztetné a gyógyulást, és csökkentené a csont teherbíró képességét. Az is gyakori, hogy valamilyen okból el kell távolítani egy csontdarabot, és ezért keletkezik a hiány, amelyet mindenképpen pótolni kell. E célra több anyagot is létrehoztak, amelyek közös jellemzője, hogy roppant drágák, áruk szinte az aranyéval vetekszik. A Debreceni Egyetem kémikusai nemrégiben egy olyat dolgoztak ki, amely olcsóbb a társainál.


Bőr és csontok „méret után”

A manchesteri egyetem kutatócsoportja olyan tintasugaras nyomtató kifejlesztésén dolgozik, amelynek segítségével „méret után” lehet emberi csontokat és bőrt előállítani a súlyos égési sérültek vagy más torzulások áldozatai számára.


Web Design & Development Prowebshop