Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Pollex képzés különleges esete

A szerzők egy súlyos kézsérülés többlépcsős ellátását mutatják be.
amputáció, traumás - Műtéti kezelés, Hüvelykujj - Sérülés/Műtéti kezelés, Lebenyplasztika, Rekonstrukciós műtét | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2013 ;56(2):163-167   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Fekete, A.; Szűcs, A.
A műtéti sorozatban a revascularizáció elvégzése után észlelt részleges bőr- és lágyrész nekrózis miatt végzett necrectomia és amputációk elvégzése után keletkezett defektust inguinalis lebennyel fedték. A pollex munkafelszínének helyreállítása mikrosebészeti módszerrel történt.

A plasztikai sebésznek a rekonstrukciós lehetőségek minden formájában jártasnak kell lennie ahhoz, hogy a kialakult sebgyógyulási zavar, szövődmény kialakulása után végzett műtétek során az adott szerv funkcióját helyre tudja állítani.

A többlépcsős műtéti sorozat célja a hüvelykujj érzőképességének és mozgató funkciójának, ezáltal a kéz fogóképességének a helyreállítása volt, mely a műtétek után megfelelőnek bizonyult.

DRK Klinikum Krankenhaus Altenkirchen Westerwald Abteilung für Unfall-Hand und Wiederherstellungschirurgie, Németország; Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar, Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika

| Amputáció, traumás - Műtéti kezelés, Hüvelykujj - Sérülés/Műtéti kezelés, Lebenyplasztika, Rekonstrukciós műtét
2013-08-15 19:24:04
Vissza


Érszűkület és cukorbetegség: amputáció veszélye

Magyarországon évente több, mint négyezer amputációra kerül sor az alsó végtag érszűkülete miatt, pedig a műtétek nagy része megelőzhető lenne.


Számítógépes játék enyhítheti a fantom végtagfájdalmat

A virtuális valóságra épülő számítógépes játékok enyhíthetik a fantom végtagfájdalomtól szenvedők tüneteit - derült ki a göteborgi Chalmers Műszaki Egyetem kutatóinak új tanulmányából, melyet a The Lancet című folyóiratban közöltek.


Bionikus kezet kapott három férfi Ausztriában

A lábukból a karjukba átültetett idegekkel és izmokkal irányítható bionikus kezet kapott három sérült végtagú férfi Ausztriában.


Web Design & Development Prowebshop