Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Fáradásos törések gyermekkorban

Napjainkban fokozódik az érdeklődés a mindennapi fizikai aktivitás, a tömegsport iránt.
differenciál-diagnosztika, Sportsérülés - Diagnózis/Epidemiológia, stressz, mechanikai, stressztörés, gyermekkor | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2014 ;57(1):17-24   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Farkas, T.; Fodor, K.
A sporttal együtt jár a teljesítmény hajszolása, ezért egyre gyakrabban és egyre fiatalabb korban találkozunk a túl­terhelésből származó különböző sérülésekkel. Ezek a problémák az élsportolóknál mindennaposak, de a jobb általános kondíció érdekében növekvő edzésmunkát végző amatőr és szabadidő sportolók között is nő a sportsérülések, ezen belül a fáradásos törések előfordulása.

A diagnózis kulcsa az, hogy gondoljunk a fáradásos törésre, ha elhúzódó panaszok mellett a hagyományos vizsgálatok nem mutatják ki annak okát.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztály; Képalkotó Diagnosztikai és Intervenciós Intézet, Gyermekradiológiai Osztály, Miskolc

Farkas.pdf - Megnyitás/Mentés (1.29 MB byte)
| Differenciál-diagnosztika, Sportsérülés - Diagnózis/Epidemiológia, Stressz, mechanikai, Stressztörés, Gyermekkor
2014-09-08 04:43:09
Vissza


Web Design & Development Prowebshop