Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

A coxarthrosis kliniko-patológiai típusai

A szerző 1000 coxarthrosisos beteg klinikai, radiológiai és pathológiai adatainak elemzése alapján a coxarthrosis több klinikai-patológiai típusát különíti el: primer proximális másodlagos subluxacióval, primer proximális destruktív, primer centrális, szekunder dysplasiás és szekunder dysplasiás kezelt coxarthrosis típusok. A kliniko-patológiai sajátosságok figyelembevételével a coxarthrosis differenciált kezelési lehetőségeire hívja fel a figyelmet
clinico pathologic types, coxarthrosis, hip osteoarthritis, kliniko patológiai típusok, terápia., therapy., Osteoarthritis | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 1999 ;42(1):382-392   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Mészáros, T.
03.pdf - Megnyitás/Mentés (455.54 KB byte)
| clinico pathologic types, coxarthrosis, hip osteoarthritis, kliniko patológiai típusok, terápia., therapy., Osteoarthritis
2002-07-08 18:27:44
Vissza


hírdetés

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Csípőizületi protézis műtét

A csípőizület kopása a felnőtt lakosság jelentős részét érinti, nőknél gyakoribb. Az életkor előrehaladtával gyakrabban fordul elő.


Nem segít a glukózamin?

Egy holland vizsgálat szerint az osteoarthritis (ízületi kopás) igen népszerű gyógyszerével, a glukózaminnal nem értek el jobb eredményeket csípőízületi panaszok esetén, mint a placebóval.


Az artrózis genetikai okai

Brit kutatók 14 ezer önkéntes DNS-ének elemzésével először vizsgálják az osteoarthritis (artrózis, ízületi „kopás”) genetikai okait, összetevőit.


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop