Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Spasticus beteg csípőficamának és szekunder arthrosisának kezelése
Esetismertetés

A szerzők spasticus, felnőtt nőbeteg másodlagosan kialakult csípőficama és következményes arthrosisa miatt végzett csípő TEP beültetés esetét ismertetik Az arthrosisos fájdalmak miatt j órásképtelenné vált beteget a műtét után sikerült járásképessé tenni. A műtéti technika részletei mellett a posztoperativ ellátást ismertetik. Spasticus, luxált csípőben végzett TEP beültetést hazai irodalomban nem találtak
csípőficam, fejlődési rendellenesség, osteoarthrosis - komplikáció, spasticus quadriplegia, Quadriplegia, csípőízület-abnormalitás, Ízületi deformitás, arthroplastica, csípő, Csípőprotézis, , csípÅ‘ficam, csípÅ‘ | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2002 ;45(2):141-145   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Sólyom, L.; Bejek, Z.

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Klinikája

solyom.pdf - Megnyitás/Mentés (531.46 KB byte)
| csípőficam, fejlődési rendellenesség, osteoarthrosis - komplikáció, spasticus quadriplegia, quadriplegia, csípőízület-abnormalitás, izületi deformitás, arthroplastica, csípő, csípőprotézis,
2002-09-26 23:12:27
Vissza


Talán kiderült, miért enyhébb az omikron fertőzés lefolyása.

A vírusellenes szerek hatékonyságát vizsgáló laboratóriumi vizsgálatok során egy német-brit kutatócsoport az Omikron gyenge pontjára bukkant. A Cell Research-ben közölt tanulmány szerint nem képes befolyásolni a fertőzött sejtek interferon védelmét.


Állami vs. magánegészségügy

Az ellenzéki pártok azt ígérik, hogy egy kormányváltás után mindenki hozzáférést kap a jó minőségű, állami egészségügyi ellátáshoz.


Az omikron hullám után véget ér a járvány?

A WHO lehetségesnek tartja, hogy a koronavírus-járvány az omikron variáns hullámának lecsengésével véget érhet Európában.


Elég lesz az éves COVID-oltás?

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla szombaton azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az éves COVID-19 oltás jobb lenne, mint a gyakoribb emlékeztető oltások.


Az Emmi jogtalanul tartott vissza közérdekű adatokat

Az MSZP szerint a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata bebizonyította, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) "tudatosan visszaélt a hatalmával, és jogtalanul visszatartja a kikért, koronavírus-járvánnyal összefüggő közérdekű információkat.


Web Design & Development Prowebshop