Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Spasticus beteg csípőficamának és szekunder arthrosisának kezelése
Esetismertetés

A szerzők spasticus, felnőtt nőbeteg másodlagosan kialakult csípőficama és következményes arthrosisa miatt végzett csípő TEP beültetés esetét ismertetik Az arthrosisos fájdalmak miatt j órásképtelenné vált beteget a műtét után sikerült járásképessé tenni. A műtéti technika részletei mellett a posztoperativ ellátást ismertetik. Spasticus, luxált csípőben végzett TEP beültetést hazai irodalomban nem találtak
csípőficam, fejlődési rendellenesség, osteoarthrosis - komplikáció, spasticus quadriplegia, Quadriplegia, csípőízület-abnormalitás, Ízületi deformitás, arthroplastica, csípő, Csípőprotézis, , csípÅ‘ficam, csípÅ‘ | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2002 ;45(2):141-145   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Sólyom, L.; Bejek, Z.

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Klinikája

solyom.pdf - Megnyitás/Mentés (531.46 KB byte)
| csípőficam, fejlődési rendellenesség, osteoarthrosis - komplikáció, spasticus quadriplegia, quadriplegia, csípőízület-abnormalitás, izületi deformitás, arthroplastica, csípő, csípőprotézis,
2002-09-26 23:12:27
Vissza


Az FDA éves COVID-oltás frissítést szeretne, mint az influenza esetében

Az Egyesült Államokban le akarják egyszerűsíteni a javasolt COVID-19 oltási protokollt, mely így jobban hasonlítana az éves influenza elleni oltások folyamatához.


Mit kell tudni a Moderna rák elleni mRNS védőoltásáról?

A hírvivő RNS (mRNS, messenger RNS) technológián alapuló rák elleni vakcina, amelyet kombinálnak a pembrolizumab (Keytruda) néven forgalmazott gyógyszerrel, biztató eredményeket mutatott egy 2b fázisú klinikai vizsgálatban.


Természetes szerek álmatlanság ellen

A gyógyteák, tinktúrák segíthetnek az álmatlanság ellen, de először beszélje meg orvosával. Még a természetes altatók is okozhatnak mellékhatásokat, vagy megzavarhatják a többi gyógyszer működését, és nem ellenőrzik biztonságukat vagy minőségét. Feltétlen ajánljuk, hogy pontosan tudja, mit használ.


Fáradtság és álmosság vezetés közben: mit tegyünk?

A legtöbb ember tisztában van az ittas vezetés veszélyeivel, de nem veszik komolyan az álmosságot. Ez nagy hiba. A kutatók azt találták, hogy a 18–24 óra alvás nélküli vezetés hasonló kockázatot jelent, mint a részegség.


Alkoholizmus

Talán az alkohol a ma legelterjedtebb, legveszélyesebb szenvedélykeltő kémiai anyag. Az iparilag fejlett, civilizált országokban nagyon sokat isznak. A fejenkénti fogyasztást az eladott alkoholtermékek mennyiségéből szokták kiszámolni,ezt tiszta alkoholra számítják át. Magyarországon kb. 11 liter a fejenkénti kimutatható tiszta alkoholfogyasztás.


Web Design & Development Prowebshop