Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Csonttumoroklektin-hisztokémiai jellemzése III

Az óriássejtek eredetének és funkciójának vizsgálata normál csontokban és benignus csontelváltozásokban A csontpatológiai kutatásokban kevés szó esik a csontok glikokonjugátumai közül a glikoproteinekrol. Jelen közleményünkben a normál csontokban, valamint benignus óriássejtes csontelváltozásokban előforduló óriássejtek (osteoclastok) glikoprotein szintézisének és szekréciójának funkcionális morfológiai elemzését adjuk közre
tumor, csontok | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 1996 ;39(3):193-199   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Illés, I.; Fischer, J.
| tumor, csontok
2002-07-08 18:20:10
Vissza


A rákos áttétek képződését gátolja egy új hatóanyag

A Northwestern Egyetem kutatói egy olyan hatóanyagot azonosítottak, amely képes meggátolni a hasnyálmirigy- és más daganatok áttétképzését egérkísérletekben, írták a Science Translational Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányukban a kutatók.


A rák kimutatása: új műszer

Mindössze harminc perc alatt képes kimutatni vér- vagy vizeletmintából a rák markereit egy új eszköz, amelyet a tajvani Csung Cseng Egyetem kutatói fejlesztettek ki, öt év alatt.


Elmosódott szerkezetű fehérjék: új modell

Egy új általános fehérjemodellt vázolt fel Fuxreiter Mónika, az MTA-DE Fehérjedinamikai Kutatócsoport vezetője. Az elmosódott szerkezetű fehérjék elméletének alapja az elmosódott szerkezetű fehérjekomplexek felfedezése.


Hasnyálmirigyrák applikáció

A hasnyálmirigyrák korai észlelését segíti egy új applikáció, amely a felhasználók szelfijeit elemezve kutat a betegség nehezen felismerhető tünetei után - közölték a Washingtoni Egyetem (UW) kutatói, a mobiltelefon-alkalmazás fejlesztői.


SE: a középgarattumorok 40 százalékát a HPV okozza

A humán papilloma vírus (HPV), amely a méhnyakrák hátterében áll, fejnyaki területen is okozhat rosszindulatú daganatokat.


Web Design & Development Prowebshop