Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Csípőízületi vápa revíziója press-fit protézissel
Esetismertetés

A szerzők cement nélküli protézisekkel szerzett revíziós tapasztalatokról számolnak be két eset kapcsán. A vápa primer stabilitása a "press-fit" elvnek megfelelően, szekunder stabilitása az "ingrowth" révén biztosított. Megállapítják, hogy megfelelő indikáció és technika alkalmazása mellett fiatal, jó csontállományú betegeknél az említett protézisek is jól alkalmazhatók acetabulum revízióra.
Acetabulum - Műtéti kezelés, Csípőprotézis, Reoperáció, arthroplastica, csípő -Módszerek, Protézis lazulás | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2003 ;46(4):349-354   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Tóth, K.; Gréczy, I.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, Ortopédiai Osztály, Kecskemét

toth.pdf - Megnyitás/Mentés (212.00 KB byte)
| Acetabulum - Műtéti kezelés, Csípőprotézis, Reoperáció, Arthroplastica, csípő -Módszerek, Protézis lazulás
2004-01-28 20:27:33
Vissza


A csípő- és térdprotézis-műtétekről

Manapság egyre nő a csípő- és térdműtétek száma, és számuk emelkedést mutat. Anyáink és nagyanyáink 70 éves korukban kerültek az ortopéd sebészhez, hogy új ízületet kapjanak, és a műtétet az tette szükségessé, hogy már bottal is csak nehezen tudtak járni, sőt, sokan kerekes székbe kényszerültek.


Csípőizületi protézis műtét

A csípőizület kopása a felnőtt lakosság jelentős részét érinti, nőknél gyakoribb. Az életkor előrehaladtával gyakrabban fordul elő.


Csípőprotézis beültetés fiatalabbaknál

A csípőprotézist kiváltó viszonylag új módszerrel már a 40-50-es korúaknál is beültethető protézis, nekik eddig ugyanis várniuk kellett, míg elérik a 60-as éveiket.


Web Design & Development Prowebshop