Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Congenitalis magas csípőficam három operált esete

A szerzők három congenitalis magas csípőficam talaján kialakult szekunder coxarthrosis arthroplasticájával szerzett tapasztalataikat és eredményeiket ismertetik. Az esetismertetésben szereplő betegek az Eftekhar és Hartofilakidis osztályozása alapján a magas luxatiós csoportba tartoztak. A beavatkozás során a művi vápa minden esetben a primer vápába került beültetésre, az átlagos 4, 25 cm rövidülés megszűnt. Műtéti szövődményük nem volt. Posztoperatív időszakban, egy esetben fordult elő a protézis ficama.
csípőficam, Születési rendellenesség, arthroplastica, csípő - Műtéti kezelés, Csípőprotézis, , csípÅ‘ficam | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2004 ;47(2):154-159   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Bucsi, L.; Dobos, F.

Fejér Megyei Szent György Kórház, Ortopédiai Osztály, Székesfehérvár

10_dobos.pdf - Megnyitás/Mentés (361.18 KB byte)
| Csípőficam, születési rendellenesség, Arthroplastica, csípő - Műtéti kezelés, Csípőprotézis,
2004-08-13 11:23:41
Vissza


Anafilaxia

Az anafilaxia egy akut, általános, gyakran súlyos, életveszélyes allergiás reakció, amely olyan személyekben jelentkezik, akik előzőleg érzékennyé váltak (szenzibilizálódtak) egy allergénre, és ugyanazzal az allergénnel újra találkoznak. Anafilaxiát bármely allergén okozhat.


Irányelvek a rovarcsípés okozta allergiás reakciók kezelésére

A nyári meleg kicsalja az embereket a szabadba, és ennek a rovarok is örülnek, ám ezzel együtt itt van a rovarcsípések szezonja is. Becslések szerint az amerikaiak 10-15 százalékánál lépnek fel allergiás reakciók, az ő megsegítésükre dolgozta ki az American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI) a csípések okozta reakciók kezelésének irányelveit.


A COVID-19-ben szenvedő anyák nyugodtan szoptathatnak

Nincs bizonyíték arra, hogy a SARS-CoV-2-vel fertőzött anyák szoptatással továbadnák a vírust gyermeküknek. Erről számolnak be az orvosok a Pediatric Research szaklapban (2022; DOI: 10.1038/s41390-021-01902-y ).


Napi kétszázezer is lehet az új fertőzött Izraelben

Izraelben napi kétszázezer is lehetett kedden az új fertőzöttek valódi száma Nachman As professzor, szerint a járvány csúcsidőszakában.


Web Design & Development Prowebshop