Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Congenitalis magas csípőficam három operált esete

A szerzők három congenitalis magas csípőficam talaján kialakult szekunder coxarthrosis arthroplasticájával szerzett tapasztalataikat és eredményeiket ismertetik. Az esetismertetésben szereplő betegek az Eftekhar és Hartofilakidis osztályozása alapján a magas luxatiós csoportba tartoztak. A beavatkozás során a művi vápa minden esetben a primer vápába került beültetésre, az átlagos 4, 25 cm rövidülés megszűnt. Műtéti szövődményük nem volt. Posztoperatív időszakban, egy esetben fordult elő a protézis ficama.
csípőficam, Születési rendellenesség, arthroplastica, csípő - Műtéti kezelés, Csípőprotézis, , csípÅ‘ficam | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2004 ;47(2):154-159   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Bucsi, L.; Dobos, F.

Fejér Megyei Szent György Kórház, Ortopédiai Osztály, Székesfehérvár

10_dobos.pdf - Megnyitás/Mentés (361.18 KB byte)
| Csípőficam, születési rendellenesség, Arthroplastica, csípő - Műtéti kezelés, Csípőprotézis,
2004-08-13 11:23:41
Vissza


Ashermann szindróma és kezelése

Asherman-szindróma az a kórkép, amelyben a méhüregben lévő hegesedések miatt a menstruációs vérzés elmarad vagy csökkent.


A szabálytalan havi vérzés gyakori okai

Sok nőnél jelentkezik szabálytalan, nagyon erős vagy kimaradó vérzés. Az alábbiakban azokat az okokat ismertetjük, melyek egészséges nőknél jelentkeznek, és néhány tanácsot adunk, hogy mit lehet tenni.


Amit ma tudunk a krónikus fáradtság szindrómáról

Az ME/CFS (myalgiás encephalomyelitis, ismertebb magyar nevén krónikus fáradtság szindróma) egy egyelőre tisztázatlan mechanizmusú, de számos tünettel járó és akár súlyos testi korlátozottságot is okozni tudó tartós betegség.


Hogyan támogathatjuk immunrendszerünket a C-vitaminon túl?

A járványidőszakokban sokat hallunk a C-vitamin szerepéről az immunrendszer támogatásában, illetve a vírusokkal és egyéb kórokozókkal szembeni ellenálló képességünk erősítésében. Ezzel azonban korántsem merülnek ki a lehetőségeink az immunerősítésre: más vitaminok pótlásával és bizonyos életmódbeli változtatásokkal is hozzájárulhatunk szervezetünk védelmi rendszerének optimális működéséhez. Cikkünkben ezeket járjuk körbe.


Fejlődés az ortopéd-traumatológiában

Az ortopédia és a traumatológia folyamatosan fejlődik az elmúlt években, és számos új technológia és kezelési módszer vált elérhetővé.


Web Design & Development Prowebshop