Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

A külbokatörés fedett és nyílt műtéti módszerének összehasonlító utánvizsgálata

A külbokatörés lemezes és endomedullar is csontegyesítő technika 1 - 4 éves összehasonlító utánvizsgálatáról számolnak be. Az eredmények szignifikáns különbséget mutatnak. A szegezés előnye a fedett technika, a minimál invazív módszer.
Bokasérülés - Műtéti kezelés, Minimál invazív ellátás, Töréskezelés, intramedulláris - Instrumentáció, Velőűrszegezés, Belső rögzítők, , belsÅ‘ rögzítÅ‘k | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2004 ;47(3):186-188   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Bárány, I.; Gyurina, L.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Traumatológiai Osztálya, Miskolc; Almási Balogh Pál Kórház - Rendelőintézet, Sebészeti Osztály, Ózd

02_barany.pdf - Megnyitás/Mentés (281.81 KB byte)
| Bokasérülés - Műtéti kezelés, Minimál invazív ellátás, Töréskezelés, intramedullaris - Instrumentáció, Velőűrszegezés, Belső rögzítők,
2004-10-27 10:44:53
Vissza


Az omikron hullám után véget ér a járvány?

A WHO lehetségesnek tartja, hogy a koronavírus-járvány az omikron variáns hullámának lecsengésével véget érhet Európában.


Elég lesz az éves COVID-oltás?

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla szombaton azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az éves COVID-19 oltás jobb lenne, mint a gyakoribb emlékeztető oltások.


Az Emmi jogtalanul tartott vissza közérdekű adatokat

Az MSZP szerint a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata bebizonyította, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) "tudatosan visszaélt a hatalmával, és jogtalanul visszatartja a kikért, koronavírus-járvánnyal összefüggő közérdekű információkat.


Lesz-e univerzális vakcina a Covid-19 ellen?

A jelenlegi vakcinák korlátai nyilvánvalóvá váltak, ezért egyes tudósok egy univerzális koronavírus-vakcinát képzelnek el, amely a vírus minden ismert, Covid-19-et okozó variánsa ellen hatékony lenne, sőt olyan változataival is, amelyek még nem is jelentek meg.


Meggyőző adatok szólnak a harmadik oltás mellett

A 65 éves és idősebb amerikaiak körében a be nem oltott emberek csaknem ötvenszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba koronavírus fertőzés miatt, mint a három oltással rendelkező kortársaik - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) jelentésében.


Web Design & Development Prowebshop