Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

A trapeziometacarpalis ízület arthrosise és műtéti kezelése

A ritkán előforduló trapeziometacarpalis arthrosis végstádiumában a kéz nagyfokú fogóképesség-csökkenését okozza. Előrehaladott állapotban csak műtéttel gyógyítható, arthrodesis vagy arthroplastica jön szóba. Ha a folyamat csak a trapeziometacarpalis ízületre lokalizálódik, a jó helyzetben végzett arthrodesis a fájdalom megszűnése mellett erős, stabil és fogásra alkalmas kezet biztosít, melyet a szerzők esetismertetésükkel támasztanak alá. Arthroplastica végzése után jobb mozgású de kevésbé stabil ízületi funkcióval számolhatunk, más ízületek egyidejű megbetegedése esetén ajánlható
arthrodesis, arthroplastica, arthrosis, fájdalom, os trapezium kompresszió., trapeziometacarpalis arthrosis | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 1999 ;42(1):473-476   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Bakay, E.
18.pdf - Megnyitás/Mentés (287.28 KB byte)
| arthrodesis, arthroplastica, arthrosis, fájdalom, os trapezium kompresszió., trapeziometacarpalis arthrosis
2002-07-08 18:28:29
Vissza


Fájdalom szex közben férfiaknál

Ha fájdalmat érzékel szex közben, ne legyintsen, és ne is találgassa az okát, hanem keresse fel orvosát, aki majd megállapítja, hogy az alábbi leggyakoribb okok közül melyik lehet az Ön problémája.


A gyermekek valóban éjszaka nőnek?

Valószínűleg igaz az a népi megfigyelés, hogy a gyerekek álmukban nőnek.


A talp- és sarokfájdalom

A láb igen fontos a járás, egyensúly és koordináció szempontjából. Mégis, igen sokan már ébredéskor is kínzó, lüktető fájdalmat éreznek a lábukban vagy a sarkukban.


Hasi görcsök - Mitől fáj a hasam?

Szerveink java része a hasunkban található. Ezek közül bármelyik is gyengélkedik, azt mondjuk: fáj vagy görcsöl a hasam...


Orvosi - élettani Nobel díj 2021

David Julius fiziológus, PhD, (Kaliforniai Egyetem, San Francisco, USA) és az idegkutató, Ardem Patapoutian, PhD, (Scripps Research, La Jolla, Kalifornia, USA) közösen elnyerték a 2021-es orvosi Nobel-díjat a hőmérséklet- és tapintási receptorok működésének felfedezéséért.


Web Design & Development Prowebshop