Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

A felfúrás nélküli reteszelt velőűrszegezés; tapasztalataink 27 lábszártörés kezelésével

A szerzők a velőűrszegezés legújabb technikáját, a felfúrás nélküli reteszelt velőűrszegezés elméleti és kli-nikai ismeretanyagát foglalják össze. A felfúrás nélküli szegezés során kevesebb szöveti ,,detritusz" juthat a kerin-gésbe és kevésbé károsodik a csont vérellátása is. Így a módszer alkalmasabb a primer törésrögzítésre, valamint polytraumatizáltak és egyes nyílt törések kezelésére. Saját klinikai tapasztalataik 27 beteg eredményeinek értékelése alapján kedvező
felfúrás nélkül, gyógyulás, indikációk, klinikai tapasztalatok, Velőűrszegezés, lábszártörés, felfúrás nélküli szegezés, Nyílt törések | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 1997 ;40(2):139-143   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Kertész, G.; Zakupszky, Z.; Fröhlich, P.; Gera, L.
8.pdf - Megnyitás/Mentés (305.36 KB byte)
| felfúrás nélkül, gyógyulás, indikációk, klinikai tapasztalatok, Velőűrszegezés, lábszártörés, felfúrás nélküli szegezés, Nyílt törések
2002-07-08 18:23:10
Vissza


Lábszártörések

A sípcsont közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el, ezért gyakrabban törik, nyílt törés gyakrabban fordul elő, mint más hosszú csöves csonton.


Böjtöljön, ne éhezzen! - Csodálatos megújulás, nem remélt gyógyulás

A böjt nem szinonimája az éhezésnek, és hatása több, mint pusztán a fogyás: önkéntes lemondás a szilárd táplálékról meghatározott időre, mozgás, lazítás és szellemi regenerálódás kíséretében!


Miért dolgozunk betegen?

Itt van az ősz, amelyet nem csak a korai sötétedés, de a megfázás és az influenza is beárnyékolhat. Az emberek évente 2-3 alkalommal betegednek meg, főleg ősszel és télen, és átlagosan 5 napig tart a gyógyulás.


A gyógyulási esély összefügg a D-vitamin szinttel

A súlyos D-vitamin hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója.


A nők és a hepatitisz-C

Egy ausztrál kutatók által végzett vizsgálat rámutatott arra, hogy a nők szervezete hatásosabban szabadul meg a hepatitis-C vírusfertőzéstől, mint a férfiaké.


Web Design & Development Prowebshop