Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Trochantertáji törések globális költséghatékonysági vizsgálata

A szerzők a munkaképes korosztály trochantertáji törésgyógyulás globális költségvonzatát vizsgálják különböző, alternatív műtéti megoldások függvényében a társadalombiztosítás ezirányú kiadásainak megfelelően. (6) A vizsgálatban részt vesz minden olyan beteg, aki aktív életkorban van és a gyógyulását követően folytatja a termelőmunkát. A globális szemlélet a hospitalis és poszthospitalis időszak költségigényeiből tevődik össze. A hospitalis szakban elemzésre kerülnek az Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott HBCS alapú tételek összehasonlítva az egészségügyi szolgáltató célirányú kiadásaival. A poszthospitalis szakban a kontroll vizsgálatok és a rehabilitáció költségei, a táppénz és az utazási utalványok költségtérítései kerülnek elemzésre indirekt módon. Végül a szerzők konklúzióként megállapítják a különféle műtéti megoldások költséghatékonyságát a munkaképes korosztály trochantertáji törésgyógyulásának globális költségvonzata ismeretében
csípőtáji törések, economics, hospital, Hip fractures, Hospital costs, Kórházi ellátás költségek, Költség hatékonyság, Rehabilitation, Rehabilitáció költségek, Trochantertáji törések, rehabilitáció | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2000 ;43(1):57-62   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Sebestyén, A.; Tóth, F.; Börzsei, L.; Gacs, B.
sebestyen.pdf - Megnyitás/Mentés (318.74 KB byte)
| csípőtáji törések, economics, Economics, hospital, Hip fractures, Hospital costs, Kórházi ellátás költségek, Költség hatékonyság, Rehabilitation, Rehabilitáció költségek, Trochantertáji törések, rehabilitáció
2002-07-08 18:32:06
Vissza


Csípőtáji törések

Az egyik leggyakoribb sérülés, mely kizárólag műtéttel kezelhető eredményesen. A combnyakon, a tokon belül keletkező sérülés a combnyaktörés, a tokon kívül a combcsont felső végén létrejövő törést pertrochanter törésnek nevezzük. Lényeges a két törésforma megkülönböztetése, mert más a gyógyhajlam és a műtéti megoldás is.


Szívműtét után

A műtőből a betegek az intenzív osztályra kerülnek, ahol az első órákban a légzést lélegeztető gép biztosítja. Erre azért van szükség, mert a beteg önálló lélegzésre - az altatás elhúzódó hatása miatt - az első időben nem képes.


Stroke és a fizikoterápia

Intenzív fizikoterápiával jó eredménnyel hozhatók vissza a felső végtag elveszett funkciói jóval a szélütés bekövetkezte után - erre a következtetésre jutottak a Floridai Egyetem kutatói.


Túlsúlyos és szívbeteg? Sétáljon nagyokat!

A naponként végzett kiadós séta kétszer annyi testsúlykilogramm leadásához és nagyobb zsírtömeg elvesztéséhez vezethet, mint a hagyományos kardiális rehabilitáció a túlsúlyos szívbeteg pácienseknél. A súly és a zsírszövet elvesztése mellett ezeknél a pácienseknél javul az inzulinérzékenység is.


Web Design & Development Prowebshop