Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Körülírt csontelváltozás a trochanter majorban

A szerzők a nemzetközi irodalmat is áttekintve egy nem túl gyakori elváltozás, az osteoma ritka lokalizációját ismertetik. Esetükben a 30 éves nőbeteg anamnézisében nyugalomban is meglévő fájdalom, valamint direkt nyomásérzékenység volt a jobb oldali tomportájon. Röntgen, majd CT vizsgálat a trochanter majorban elhelyezkedő két centiméter átmérőjű intraossealis scleroticus elváltozást mutatott. A klinikai panaszok alapján exploratiót, majd a laesio excochleatióját végezték. A szövettani vizsgálat intramedullaris osteomát (enostosist) igazolt
Bone neoplasms, csontdaganat, Femoral neoplasms, Femoralis neoplasma, fájdalom, jóindulatú, osteoma, Osteoma Diagnózis, intramedulláris | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2000 ;43(3):215-218   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Schneider, F.; Bély, M.; Lakatos, T.
schneider.pdf - Megnyitás/Mentés (240.74 KB byte)
| Bone neoplasms, Csontdaganat, Femoral neoplasms, Femoralis neoplasma, fájdalom, jóindulatú, Osteoma, Osteoma Diagnózis, intramedullaris
2002-07-08 18:33:15
Vissza


hírdetés

A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Angina

Az angina, amit angina pectorisnak is hívnak, a szívizom elégtelen oxigénellátása miatt átmenetileg fellépő mellkasi fájdalom vagy mellkasi nyomásérzés.


Mi okozza a krónikus fájdalmat?

Vajon miért szenvednek sokan még jóval az után is krónikus fájdalmaktól, hogy a sérülései már régen meggyógyultak?


A férfiak és a nők másképp érzékelik a fájdalmat

Egy tanulmány megvizsgálta a férfiak és a nők reagálását fogászati fájdalmakra.


A szerelem a legjobb fájdalomcsillapító

Ha valaki szerelmére gondol, aktiválódik az agy jutalomközpontja, a fájdalom pedig megszűnik - derítették ki amerikai kutatók.


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop