Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Az orvosbiológiai kutatások jelentősége a traumatológiában és ortopédiában

Napjaink orvostudományában egyre nagyobb szerepet kapnak az orvosbiológiai kutatások, s jelentőségük a traumatológia és ortopédia területén is előtérbe kerül. A szerző a legújabb irodalmi adatok és saját munkáinak a felhasználásával áttekintést ad a kutatások eddigi állásáról. Bemutatja az említett szakmák tárgykörében végzett orvosbiológiai kutatások eredményeit, melyek felhasználásával minden bizonnyal új diagnosztikus és terápiás lehetőségek alkalmazása válik lehetővé
kutatás, Orthopaedics, Ortopédia, Research, Traumatology, Traumatológia | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2000 ;43(4):282-288   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Salamon, A.
salamon.pdf - Megnyitás/Mentés (299.38 KB byte)
| Kutatás, Orthopaedics, Ortopédia, Research, Traumatology, Traumatológia
2002-07-08 18:33:42
Vissza


hírdetés

A németek több mint egyharmada nem bízik az AstraZeneca-féle oltásban

A német lakosság több mint egyharmada nem adatná be magának az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca védőoltást egy felmérés szerint.


A koronavírus rugalmasabb és ellenállóbb lehet, mint korábban gondolták

Az új típusú koronavírusról (SARS-CoV-2) az elmúlt több mint fél évben egyre több dolgot tudhattunk meg, de még mindig sok a kérdőjel a működésével és tulajdonságaival kapcsolatban.


Miért olyan veszélyesek a gumilövedékek?

Ez a tömegoszlatási eszköz nem olyan ártalmatlan, mint amilyennek hangzik.


Klinikai vizsgálatok a Covid-19-járvány idején (Európa, Magyarország)

Jelenleg 500 felett van a Covid-19 betegség gyógyszeres kezelését célzó klinikai vizsgálatok száma a világban. Sok olyan, más betegségekre használt gyógyszert vizsgálnak, amelyek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.


Vannak "jó" vírusok is?

Azt mindnyájan tudjuk, hogy szervezetünkben élnek jó és rossz baktériumok. De vannak-e jó vírusok is, vagy minden vírus rossz?


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop