Főoldal » Szakmai oldalak » Folyóiratok » Magyar Traumatológia »

Elmslie-Trillat osteotomia a patellofemoralis fájdalom kezelésére

A szerzők egy rövid távú utánkövetés eredményét mutatják be, melyben az Elmslie-Trillat osteotomia eredményességét elemzik a patella lateralizációjából fakadó patellafájdalmak kezelésére. 46,4 év (21-69) átlagos életkorú 41 beteg (32 nő és 9 férfi) eredményeit elemzik 6 hónaptól 5 éves időtartamban. 31 beteg (75%) kitűnő, 8 (25%) jó és 2 (5%) beteg eredménye rossznak bizonyult. A Q szög átlagos értéke a műtét előtti l7 fokról 9 fokra csökkent. A Q szögérték átlagos csökkenése 8 fok volt. A szerzők jó eredményeik alapján feltétlenül javasolják az Elmslie–Trillat osteotomiát a konzervatív kezelésre nem reagáló patella fájdalomra a patella lateralizációja esetén
Elmslie Trillat osteotomia, Elmslie Trillat osteotomy, fájdalom, Knee joint, Orthopaedics, osteotomia, osteotomy, Pain - Etiology, Patella, Térdízület, treatment | Magyar Traumatológia, Ortopédia, Kézsebészet, Plasztikai Sebészet 2001 ;44(2):103-107   Magyar Traumatológus, Ortopéd, Kézsebész, Plasztikai Sebész Társaság - MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány | Vojtasák, J.; Seliga, J.
| Elmslie Trillat osteotomia, Elmslie Trillat osteotomy, fájdalom, Knee joint, Orthopaedics, osteotomia, osteotomy, Pain - Etiology, Patella, Térdízület, treatment
2002-07-08 18:35:13
Vissza


hírdetés

A komplex regionális fájdalom szindróma

A komplex regionális fájdalom szindróma az idült fájdalomnak nem gyakori formája, mely általában a felső vagy az alsó végtagot érinti.


Angina

Az angina, amit angina pectorisnak is hívnak, a szívizom elégtelen oxigénellátása miatt átmenetileg fellépő mellkasi fájdalom vagy mellkasi nyomásérzés.


Mi okozza a krónikus fájdalmat?

Vajon miért szenvednek sokan még jóval az után is krónikus fájdalmaktól, hogy a sérülései már régen meggyógyultak?


A férfiak és a nők másképp érzékelik a fájdalmat

Egy tanulmány megvizsgálta a férfiak és a nők reagálását fogászati fájdalmakra.


A szerelem a legjobb fájdalomcsillapító

Ha valaki szerelmére gondol, aktiválódik az agy jutalomközpontja, a fájdalom pedig megszűnik - derítették ki amerikai kutatók.


hírdetés

Web Design & Development Prowebshop