Gombásodásra algát és cinket?

A gombás megbetegedés, úgy tűnik, embernél-állatnál egyaránt előretörőben van. Általában a bőrön jelenik meg először, pl. a lábujjak vagy a kéz ujjai között, az arcon vagy a törzsön. A fertőzés terjedésével és a hiányos higiénia következtében a gombák szájon keresztül a gyomorba és a béltraktusba jutnak, hogy aztán anális úton újra megjelenjenek a bőrön - ezzel a kör bezárul. A fertőzés a nemi szervekre, a légutakra és más szervekre is kiterjedhet.


Szomorú gyerekek

Minden ötödik felnőttet érint élete során a depresszió. Ez azt jelenti, hogy ismerőseink, családunk körében magunk is majdnem biztosan személyesen találkozunk vele. Mikortól nevezhetünk valakit depressziósnak? Mikor szorul már segítségre? Mit tud tenni? Miben segithetünk neki mi magunk? Ezek a kérdések és megválaszolásuk a gyermekkori lehangoltság esetén legalább olyan égetőek és fontosak.


Éltető ritmus

Minden egészséges ember átélte már, hogy az ébresztőóra csörgése előtt hirtelen magától kinyitotta a szemét. Nincs ebben semmi ördöngösség: belső óránk jelzi ilyenkor az éjszakai nyugalom végét, és hogy szervezetünk megkezdte az ébredéshez szükséges stresszhormonok termelését. A kiegyensúlyozott ember nyugodtan ki is dobhatná vekkerét, csakhogy manapság legtöbben bioritmusukkal éppen ellentétben élnek. Ez pedig stresszel jár. Próbáljunk megszabadulni ettől a tehertől, és figyeljük meg egyéni ritmusunkat, próbáljuk meg elfogadni, alkalmazkodni hozzá, nem pedig megváltoztatni mindenáron!


La Stone Therapy

Újdonsült kifejezésre bukkanhatunk egyre több külföldi wellnesshotel kínálatában. A La stone therapy-t mind többen próbálják ki a különleges kényeztető és regeneráló kúrák, kezelések hívei közül. Feltehetően - mint a legtöbb dolog - hazánkban is hamarosan hozzáférhető lesz, ezért érdemes okvetlen megismerkedni e kuriózummal.


Új természetgyógyászati folyóirat indul

SAN FRANCISCO - Miközben egyre több amerikai fordul el a hagyományos orvostudománytól az alternatív gyógymódok felé, egy "hagyományos" orvosokból álló csoport olyan tudományos folyóirat kiadását kezdte meg, amely az alternatív gyógyászati módszerek szigorú orvosi ellenőrzését tűzte ki céljául.


A komplementer és alternatív gyógyászatnak szentelt web-oldalak

Az Internet bő választékát kínálja a vitaminoknak és gyógyfüveknek a betegség megelőzésében játszott szerepéről szóló információnak. A probléma a megbízható források megtalálása. Öt ilyen web-oldalról közöljük az alábbiakban véleményünket:


hirdetés
data-full-width-responsive="true">