Gombásodásra algát és cinket?

A gombás megbetegedés, úgy tűnik, embernél-állatnál egyaránt előretörőben van. Általában a bőrön jelenik meg először, pl. a lábujjak vagy a kéz ujjai között, az arcon vagy a törzsön. A fertőzés terjedésével és a hiányos higiénia következtében a gombák szájon keresztül a gyomorba és a béltraktusba jutnak, hogy aztán anális úton újra megjelenjenek a bőrön - ezzel a kör bezárul. A fertőzés a nemi szervekre, a légutakra és más szervekre is kiterjedhet.


Éltető ritmus

Minden egészséges ember átélte már, hogy az ébresztőóra csörgése előtt hirtelen magától kinyitotta a szemét. Nincs ebben semmi ördöngösség: belső óránk jelzi ilyenkor az éjszakai nyugalom végét, és hogy szervezetünk megkezdte az ébredéshez szükséges stresszhormonok termelését. A kiegyensúlyozott ember nyugodtan ki is dobhatná vekkerét, csakhogy manapság legtöbben bioritmusukkal éppen ellentétben élnek. Ez pedig stresszel jár. Próbáljunk megszabadulni ettől a tehertől, és figyeljük meg egyéni ritmusunkat, próbáljuk meg elfogadni, alkalmazkodni hozzá, nem pedig megváltoztatni mindenáron!


La Stone Therapy

Újdonsült kifejezésre bukkanhatunk egyre több külföldi wellnesshotel kínálatában. A La stone therapy-t mind többen próbálják ki a különleges kényeztető és regeneráló kúrák, kezelések hívei közül. Feltehetően - mint a legtöbb dolog - hazánkban is hamarosan hozzáférhető lesz, ezért érdemes okvetlen megismerkedni e kuriózummal.


hirdetés
No menu item defined, wrong database setup!
data-full-width-responsive="true">