A kiszáradás veszélye a repülőúton

Bizonyos betegségben szenvedők számára veszélyt jelent a kiszáradás, az új biztonsági intézkedések értelmében ugyanis tilos bármilyen folyadékot felvinni a gép fedélzetére.

kiszáradás, repülőút, repülőút | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
A palackozott víz és a táplálékkiegészítő italok vannak az első helyen azon a listán, amely kézipoggyászként fel nem vihető folyadékokat tartalmazza.

A szív- és vesebetegek szervezete számára nagy megterhelést jelenthet a kiszáradás. Az utastér száraz levegője kiszárítja a nyálkahártyát is, amely megvéd a fertőző kórokozók ellen.

– Nem mondom, hogy életveszélyes, de a kiszáradás a beteg emberek számára nem kedvező állapot – mondja dr. Marc Siegel, a New York-i egyetem belgyógyásza.

A beteg nevével ellátott gyógyszerek nem szerepelnek a tiltólistán, a gépek pedig fel vannak szerelve elsősegély-csomagokkal szívroham, és néhány más sürgősségi eset ellátására.

Az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta gondoskodott arról, hogy palackozott vízből külön mennyiség álljon az utasok rendelkezésére.

A szakemberek szerint azok a betegek, akiket a kiszáradás különlegesen rosszul érinthet, önmaguk is tehetnek valamit a veszély csökkentésére: ne igyanak kávét és alkoholos italokat, mert ezek fokozzák a kiszáradás kockázatát.

– Megértjük, hogy a korlátozások egyesek számára kellemetlenséget jelenthetnek – nyilatkozta a TSA, az Egyesült Államok repülésbiztonsági hivatalának szóvivője –, de a biztonság érdekében elkerülhetetlenek a korlátozó intézkedések.

The Associated Press
| kiszáradás, repülőút
2006-08-15 14:19:23
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop