Hirdetés
Hirdetés

A kiszáradás veszélye a repülőúton

Bizonyos betegségben szenvedők számára veszélyt jelent a kiszáradás, a biztonsági intézkedések értelmében ugyanis tilos bármilyen folyadékot felvinni a gép fedélzetére.

| InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

 

Kép: FreeDigitalPhotos.net

A palackozott víz és a táplálékkiegészítő italok vannak az első helyen azon a listán, amely kézipoggyászként fel nem vihető folyadékokat tartalmazza.

A szív- és vesebetegek szervezete számára nagy megterhelést jelenthet a kiszáradás. Az utastér száraz levegője kiszárítja a nyálkahártyát is, amely megvéd a fertőző kórokozók ellen.

A beteg nevével ellátott gyógyszerek nem szerepelnek a tiltólistán, a gépek pedig fel vannak szerelve elsősegély-csomagokkal szívroham, és néhány más sürgősségi eset ellátására.

Az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta gondoskodott arról, hogy palackozott vízből külön mennyiség álljon az utasok rendelkezésére.

A szakemberek szerint azok a betegek, akiket a kiszáradás különlegesen rosszul érinthet, önmaguk is tehetnek valamit a veszély csökkentésére: ne igyanak kávét és alkoholos italokat, mert ezek fokozzák a kiszáradás kockázatát.

– Megértjük, hogy a korlátozások egyesek számára kellemetlenséget jelenthetnek – nyilatkozta a TSA, az Egyesült Államok repülésbiztonsági hivatalának szóvivője –, de a biztonság érdekében elkerülhetetlenek a korlátozó intézkedések.

| kiszáradás, repülőút
2022-08-01 11:31:14
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop