Elsősegély-készlet külföldi utazáshoz

Megnézzük, hogy mit kell beletenni az üdülési elsősegély-készletbe. Természetesen nem kell mindent, minden alkalommal magunkkal vinni - egy párizsi és egy Bangkok-i kirándulás között nagy a különbség. Gondoljuk át az utazást, és elegendő, de kis mennyiségben vegyük meg mindazt, amire szükségünk van.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Nem szabad elfelejteni, hogy az elsősegély-készletedben lévő gyógyszerek élettartama korlátozott. Ellenőrizzük a gyógyszerek lejárati időpontját, a lejárt gyógyszereket dobjuk ki.

Allergia

Az antihisztaminok hatásosak allergia, viszketés, allergiás kiütések és rovarcsípések ellen. A régebbi antihisztaminok álmosságot okoznak, ezért az autóvezetéstől tartózkodjunk, ha szedjük. Az újabb antihisztaminoknak nincs nyugtató mellékhatásuk.

Számos gyógyszer recept nélkül is kapható. Az antihisztaminok csak receptre kapható gyógyszerek, meg kell beszélni a családorvosunkkal, mielőtt olyan területekre indulunk, ahol szükség lehet rá.

Székrekedés

Az ismeretlen étel és az utazás heveny székrekedést okozhat. Hashajtót rövid távon használhatunk. A hashajtók végbélkúp, tabletta vagy szirup formájában kaphatók. A székrekedés legjobb megelőzési módja azonban a magas rosttartalmú ételek és a bőséges folyadékfogyasztás.

Hasmenés

Az utazás során fellépő hasmenés esetén a legfontosabb a kiszáradás megelőzése. Vészhelyzet esetén sokan ajánlják egyetlen adag antibiotikum előzetes bevételét.

Hasznos lehet az utazás során, ha viszünk magunkkal gyógyszert enyhe hasmenés kezelésére.

Gyomorégés

Aki általában vagy erősen fűszerezett ételek fogyasztásakor hajlamos a gyomorégésre, tegyen savkötőt a készletbe.

Fájdalom, láz

Fájdalomcsillapító szükséges lehet a fejfájás, izomfájdalom, fogfájás és menstruációs fájdalom esetén. Vigyünk magunkkal aszpirint tartalmazó gyógyszert, vagy ibuprofent.

A pezsgőtabletták elnyelhetik a nedvességet levegőből és hatástalanná válhatnak, ezért ne azt vigyük magunkkal. Aszpirint ne adjunk gyerekeknek 16 éves kor alatt, hacsak nem orvosi tanácsra. Az aszpirin, ibuprofen stb. egyúttal lázcsillapítók is.

Fecskendők és tűk

Saját tűket és fecskendőket célszerű magunkkal vinni, ha rossz higiénés viszonyok közötti országba utazunk. Az inzulinos cukorbetegek feltétlenül vigyék magukkal készletüket. Nem árt orvosi igazolást is vinni magunkkal, az esetleges félreértések elkerülésére.

Hőmérő, olló és csipesz

Vigyünk magunkkal digitális hőmérőt, jól jöhet az olló és csipesz is. Szúró, vágó eszközöket ne tegyünk a kézipoggyászunkba, mert repülőutakon tilos, elkobozzák a biztonsági ellenőrzés során.

Utazási betegség

Az utazási betegség (tengeri betegség, kinetózis) fellépte légi, autó vagy tengeri hajóúton antihisztaminokkal megelőzhető.

Biztonságos szex

A jó minőségi kondomok még mindig a legjobb módja a nem kívánt terhesség vagy a nemibetegségek megelőzésének. Célszerű még otthon beszerezni.

Sebek és hólyagok, sebellátás

Vigyünk magunkkal fertőtlenítőszert sebtisztításra. A kötszer és sebtapasz hasznosak, ha baleset ér bennünket.

Leégés

A leégés megakadályozható olyan fényvédőkrémmel, aminek van magas napvédő faktora van, (SPF). Az aloe verával enyhíthető a bőrpír napozás után. Helyi érzéstelenítők és fájdalomcsillapító gél is hasznos lehet napégésnél.

Hányinger, hányás

Ugyanúgy, mint a hasmenés esetén, a legfontosabb az elvesztett folyadék pótlása. Gyakori kevés folyadék ivása előnyös, az ital lehetőleg sót és cukrot is tartalmazzon.

Víztisztító tabletták

Víztisztító tabletta kapható a gyógyszertárakban. Kiváló tartályok fizikai és kémiai szűrővel ellátva a nagyobb drogériákban kaphatók.| elsősegély, utazás, gyógyszer, kötszer
2021-06-30 12:28:27
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop