Ha a babával repülünk – tippek kisgyermekkel utazóknak

Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot adunk közre azoknak, akik 2 év alatti kisgyermekkel készülnek repülőn utazni.

repülés, baba | InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.
- Ne feledjük, hogy a legtöbb járaton nincs külön felszerelés a babáknak (esetleg néhányon kiságy)

- A légiutas-kísérők kiképzésük során azt tanulták, hogy nem szabad a csecsemővel foglalkozniuk, még kézbe venniük sem.

- Két választásunk van: vagy külön helyet vásárolunk a babának (ekkor ugyanúgy be kell őt kötni, mintha autóban utazna, itt is ajánlatos a külön babaülés), vagy az ölünkben utazik. Ez olcsóbb, de sokkal kényelmetlenebb mind a baba, mind a mama számára

- Ha beszálláskor nem szólítják külön a kisgyermekkel utazókat, kérjük meg az utaskísérőt, hogy mi szállhassunk fel elsőnek a gépre.

- Ügyeljünk arra, hogy mindent becsomagoltunk a babának (egy táskában pelenkát, két üveget – ha nem szoptat a mama –, törlőkendőt, játékot, cumit). Még ha ellenezzük is általában a cumi használatát, repülőúton igen jó szolgálatot tehet.

- Ha szoptat a mama, megkérheti, hogy a stewardessek számára fenntartott pihenőhelyet használhassa. Nem kell attól tartani, hogy a nagy magasság bármilyen módon is befolyásolná a szoptatást, sőt, a baba megnyugszik, és jobban alszik tőle.

- Fel- és leszálláskor mindig adjunk valamit inni a babának, vagy legalább cumit, hogy a szopástól csökkenjen a fülében a nyomás.

- Ha van a gépen kiságy, kérjük el, és az utaskísérő segítségével megfelelő módon rögzítsük.

- Fontos, hogy a babának elég játéka legyen, illetve, hogy szórakoztassuk út közben. A játékok kiválasztásánál gondoljunk utastársainkra is, így lehetőleg ne monoton zenélő csodákat vigyünk magunkkal.

- Nem minden gépen van pelenkázó helyiség vagy asztal, vigyünk az útra egy kis pokrócot, vagy egy eldobható alátétet erre a célra.

- Sok utast idegesít, ha meglátja, hogy kisbaba van a fedélzeten. Ne feledjük: a babának ugyanolyan joga van repülni, mint másoknak! Ne reagáljunk a megjegyzésekre, ha ez elkerülhetetlen, akkor nyugodt hangon közöljük, hogy a baba még nagyon kicsi, és nem szokta meg a repülést.

- Ha a mellettünk ülő utast különösen zavarja a baba, nézzünk utána, nincs-e máshol is szabad hely.

- A gépen meglehetősen száraz a levegő, egyes babák ezt rosszul tűrik. Vigyünk magunkkal egy benedvesített kendőt, töröljük le vele a kicsi arcát, és adjunk neki oda szopogatni, rágni. A nedves ruha remélhetőleg ellensúlyozza a száraz levegő hatását.

Jó repülést!

Epinions.com
| repülés, baba
2011-05-12 15:37:13
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop