Ideális pihenés gyerekkel

Gyerekkel nem mindig könnyű a kikapcsolódás szabadság alatt sem - de nem lehetetlen! A főleg német nyelvterületen közismert gyerekhotel-lánc (Kinder Hotels) minden szállodája arra rendezkedett be, hogy a kisgyerekes családok számára is ideális pihenést és regenerálódást nyújtson…

pihenés, kikapcsolódás | Ideál - Reforméletmód magazin 2007 ;19(2):79-79   Celsus Kft. | Balaicza, E.
Szeretné síelését, tavaszi vagy nyári pihenését a gyerekeivel tölteni anélkül, hogy egész nap gondoskodnia kéne róluk? Szeretne a családi kiránduláson kívül saját testápolására, regenerálódására is időt szánni - a gyermekei közelében? Mindez könnyen megvalósulhat, ha valamelyik ausztriai családi hotelbe foglal szállást.

A kisgyerekes szülők számára a közös szabadság nem mindig hozza meg a várva várt pihenést. Az újdonsült anyukák rutin hiányában gyakran fáradtabban térnek haza a szabadságról, mint ahogy elmentek - számukra az egyébként regeneráló síszünet vagy nyaralás legfeljebb csak az otthoni rutinból való kiszakadást jelenti.

Ezt felismerve, egyre több olyan hotel nyílik, ahová elsősorban a családosokat várják, s mindent úgy szerveznek meg, hogy a szülők is kipihenten térhessenek haza.

Speciális felszerelés, speciális programok

A Kinder Hotels szállodalánc tagjává csak a speciális előírásoknak megfelelő hotel válhat. Nem elég egy kisebb játszótér, gyerekpancsoló és etetőszék az étteremben vagy a pelenkázóhelyiség jelenléte! Sokkal magasabb színvonalú ellátásnak kell gondoskodnia a csecsemőkortól a kamaszkorig a gyerekek és a szülők jó közérzetéről és regenerálódásáról is. Vannak olyan hotelek, ahol nem is fogadnak mást, csak olyan párokat, akik a gyerekeiket is magukkal hozzák - hisz egész mást vár el és másként viselkedik, akinek a gyerekei is jelen vannak, mint az, aki egyedül vagy kettesben szeretne regenerálódni.

Családi mintahotel Tirolban

Egyik ilyen mintahotel a tiroli Alpenrose Family és Spa Resort. Van itt minden, mi gyerekszem-szájnak ingere: gokartpálya, miniszínház és -mozi, bel- és kültéri fürdő - ahol lehet kalózkodni is, vagy a medence partján a valódi homokos „tengerparton” homokozni.

Ha a szülők aludni, sétálni, a spa-részlegben regenerálódni szeretnének, akkor kicsinyeiknek sok szervezett program közül választhatnak: lehet barkácsolni, festeni, rajzolni, a játszóházban ugrálni vagy a mászókákon kúszni-mászni, pónilovagolni, kecskéket vagy más háziállatot nézni a közeli tanyákon, télen sí-, nyáron vízisí-, lovas vagy széllovasiskolába menni…

A ház specialitása, hogy a szobák egy része újszülött csecsemők ellátására is alkalmas: itt minden adott egy kisbaba kényelmes ellátásához és a vele való pihenéshez is.

Wellness a szülőknek

A wellness szó az egészségen túl a „jól érzem magam-állapotot” is sugallja. A legtöbb wellnesshotelban szépek a szobák, a közös terek, van szauna, uszoda, sokféle masszázs.

Minden szobát úgy alakították ki, hogy kényelmesen el lehessen pakolni mindent, és senkinek se kelljen egymás holmijában botladoznia: a gyerekek egy elválasztható gyerekszobában alhatnak, játszhatnak.

A sportolni vágyók mindennap a hotel fit-nesztermében edzhetnek, a masszázst kedvelők a számtalan divatos és klasszikus európai masszázson túl az ájurvéda kényeztető módszereit is kipróbálhatják, az anyukák pedig a modernül felszerelt kozmetikában szépítkezhetnek.

Aki még nem választotta ki a téli, tavaszi vagy nyári pihenéséhez vágyott helyet, keressen a szomszédban egy kedvére való családi hotelt, és élvezze családja apraja-nagyjával!

dr. Balaicza Erika
| pihenés, kikapcsolódás
2007-02-09 21:46:29
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop