Utazási tanácsok asztmásoknak és allergiásoknak

Jó, ha az asztmások, allergiások előre megtervezik, mikor utaznak el nyaralni, mert így sok kellemetlenséget elkerülhetnek. Ha tudjuk, mi váltja ki a rohamokat, elkerülhetjük őket, és nem tesszük tönkre a nyaralást.

utazás, allergia, asztma | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Az amerikai asztmások és allergiások szövetsége az alábbiakat tanácsolja a vakációzóknak:

– Hosszú autóút előtt kapcsoljuk be a fűtést vagy a légkondicionálót, és legalább tíz percre nyissuk ki az ablakokat, így kiszellőztethetjük a rendszerben rekedt poratkákat és gombákat.

– Ha pollenre vagy penészgombára vagyunk allergiásak, autózzunk csukott ablaknál, és kapcsoljuk be a légkondicionálót.

– Elkerülhetjük a legnagyobb pollenszennyezettséget, ha kora reggel vagy este utazunk, ilyenkor jobb a levegő és kisebb a forgalom is.

– Kérjünk, ha lehet, hipoallergén szobát a hotelben, a penészgombára érzékenyek kerüljék a fedett uszodához közel eső szobákat.

– Az ételallergia kiújulásának veszélye csökken, ha nem fogyasztunk ételt a repülőút alatt, és étteremben is óvatosan válogatunk az étlapról. Vigyünk magunkkal epinefrin-injekciót.

– Ha hosszabb nyaralásra készülünk, előtte vizsgáltassuk meg magunkat allergológussal vagy immunológussal.

– Az arcüreg- vagy középfülgyulladásban szenvedők számára a repülés nagy fájdalommal járhat, ezért ajánlatos elhalasztani az utat. Ha ez nem lehetséges, egy órával felszállás előtt használjunk orrspray-t.

– A repülőgépben igen száraz lehet a levegő, sós orrcsepp használata óránként nedvesen tartja az orr belsejét.

–Ügyeljünk arra, hogy becsomagoljuk valamennyi szükséges gyógyszerünket. A szokásos mennyiségnél vigyünk magunkkal többet, és tartsuk a gyógyszereket eredeti dobozukban.

| utazás, allergia, asztma
2007-05-30 20:02:50
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop