ÚJ

A strandszezon veszélyei

Néhány alapszabály betartásával minimálisra csökkenthető a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők miatti fertőzés veszélye a strandokon.


Okmányok nélkül gyerek sem utazhat külföldre

Fontos tudnivaló, hogy útlevél vagy személyi igazolvány nélkül a gyerekek sem utazhatnak külföldre. Egyre gyakrabban, naponta többször is előfordul, hogy azért kell visszafordítani egy-egy családot, mert úgy akarnak kilépni a határon, hogy a gyerekeiknek nincsenek megfelelő okmányaik.


Ha nem érzi jól magát, halassza el a repülőutat

Igaz, hogy több légijáraton külön felszerelés áll az utaskísérők rendelkezésére arra az esetre, ha valamelyik utas rosszul lenne, a halasztható utakra ne induljunk el betegen.


Utazás és a mélyvénás trombózis

A veszélyes vérrögök kialakulásának kockázata négy óráig vagy tovább tartó utazás után megkétszereződik. A kockázat azoknál jelentkezik, akik repülőgép, vonat, busz vagy személygépkocsi utasaként hosszú ideig ülve és mozdulatlanul maradnak.


Időeltolódás okozta testi zavarok

Megtalálták az időeltolódás okozta testi zavarok sejtszintű okát. Az Oxfordi Egyetem biológusai megfejtették, miért tart olyan sokáig az alkalmazkodás, amikor egyik időzónából a másikba repül az ember.


A repülőgép landolásakor jelentkező rejtélyes fejfájást vizsgálták

A repülőgép landolásakor jelentkező rejtélyes fejfájást vizsgálták olasz kutatók, szerintük ezt a fájdalmat külön altípusként kellene besorolni.


A repülőn tapasztalt légnyomásváltozás hatással lehet a cukorbetegekre

A repülőgépen tapasztalt légnyomásváltozás megzavarhatja az inzulinpumpák működését, ez elsősorban a gyógyszer adagolásra rendkívül érzékeny cukorbetegek számára jelenthet kockázatot - figyelmeztetnek szakemberek.


Utazás háziállatokkal

Gazdik, kutyák és macskák közös nyaralását segítik Olaszországban az autósztrádák mentén kialakított állat-pihenőhelyek. Nyaranta több tízezer állatot hagynak el vakációzni menő gazdáik.


Ha a babával repülünk – tippek kisgyermekkel utazóknak

Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot adunk közre azoknak, akik 2 év alatti kisgyermekkel készülnek repülőn utazni.


Utazzunk stressz nélkül

A legtöbb nyaralás utazással kezdődik és végződik. Az utazás gyakran lehet stresszes, de vakációkor, ajándékokkal, csomagokkal, gyerekekkel, közúti dugókkal és sztrájkoló repülőtéri személyzettel fűszerezve egyenesen rémálom. Teljesen nem tudjuk kiiktatni a stresszt, de az alábbi ötletekkel elviselhetőbbé tudjuk tenni az utazást.


| 2 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop