ÚJ

A gyakori utazás és a hosszú repülőút veszélye

Egészséges utasoknál viszonylag alacsony a mélyvénás trombózis kockázata akár négyórás repülőút után is, de többszöri vagy hosszabb utakon a kockázat már jelentősen megnő.


Szívritmusszabályzóval a repülőtéren

Mi a teendő a biztonsági ellenőrzésnél, ha valakinek szívritmusszabályzója vagy beültetett defibrillátora van, vagy egyéb, fémből készült implantátumot van?


Utazási tanácsok asztmásoknak és allergiásoknak

Jó, ha az asztmások, allergiások előre megtervezik, mikor utaznak el nyaralni, mert így sok kellemetlenséget elkerülhetnek. Ha tudjuk, mi váltja ki a rohamokat, elkerülhetjük őket, és nem tesszük tönkre a nyaralást.


A repülés egészségügyi kockázatait vizsgálják

A légi utazás egészségügyi kockázatait vizsgálja a brit felsőház tudományos-technikai bizottsága. A felsőház 2000-ben már végeztetett vizsgálatokat a repülés és az egészség kapcsolatáról, és azt állapították meg, hogy nincs elegendő bizonyíték komolyabb kockázatra, de további kutatásokat sürgettek e téren.


Ideális pihenés gyerekkel

Gyerekkel nem mindig könnyű a kikapcsolódás szabadság alatt sem - de nem lehetetlen! A főleg német nyelvterületen közismert gyerekhotel-lánc (Kinder Hotels) minden szállodája arra rendezkedett be, hogy a kisgyerekes családok számára is ideális pihenést és regenerálódást nyújtson…


Ártalmas lehet az egészségre az időeltolódás és a váltott műszak

Amerikai tudósok állatkísérleteken kimutatták, hogy az időeltolódásnak egészségkárosító hatása lehet.


A kiszáradás veszélye a repülőúton

Bizonyos betegségben szenvedők számára veszélyt jelent a kiszáradás, az új biztonsági intézkedések értelmében ugyanis tilos bármilyen folyadékot felvinni a gép fedélzetére.


Az időeltolódásról

A globalizáció egyik „mellékhatása”, hogy egyre több üzletember tesz meg hosszú repülőutakat rövid idő alatt, így az időeltolódás okozta problémák is sokasodnak, az alváskutatók pedig szorgosan keresik az új meg új megoldásokat.


Óvatosan napozzunk, még a magas faktorszámú napvédőkkel is!

Még a magas faktorszámú napvédő készítmények sem óvnak meg a bőrráktól és a korai ráncoktól, ha túl sokat tartózkodunk a napon.


Szex és nyaralás

A nyaralás leginkább a románcokról és a nyári szerelmekről szól, de ha nem fordítunk elég figyelmet a fogamzásgátlásra, könnyen elromolhat az öröm. Egy új nemzetközi kutatás szerint a fogamzásgátló tablettával védekezők fele nyaralás alatt megfeledkezik annak rendszeres, pontos használatáról, és tízből egy nő határozottan állítja, hogy ez el is rontja nyaralását.


| | 3 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop