Legutóbbi cikkek

A repülőn tapasztalt légnyomásváltozás hatással lehet a cukorbetegekre

A repülőgépen tapasztalt légnyomásváltozás megzavarhatja az inzulinpumpák működését, ez elsősorban a gyógyszer adagolásra rendkívül érzékeny cukorbetegek számára jelenthet kockázatot - figyelmeztetnek szakemberek.


Utazás háziállatokkal

Gazdik, kutyák és macskák közös nyaralását segítik Olaszországban az autósztrádák mentén kialakított állat-pihenőhelyek. Nyaranta több tízezer állatot hagynak el vakációzni menő gazdáik.


Ha a babával repülünk – tippek kisgyermekkel utazóknak

Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot adunk közre azoknak, akik 2 év alatti kisgyermekkel készülnek repülőn utazni.


Az időeltolódás koplalással kivédhető

Egy új vizsgálat szerint, ha az étkezés időpontjait megváltoztatjuk, a hosszú légi utak után elkerülhetjük az időeltolódás okozta kellemetlenségeket.


A gyakori utazás és a hosszú repülőút veszélye

Egészséges utasoknál viszonylag alacsony a mélyvénás trombózis kockázata akár négyórás repülőút után is, de többszöri vagy hosszabb utakon a kockázat már jelentősen megnő.


Szívritmusszabályzóval a repülőtéren

Mi a teendő a biztonsági ellenőrzésnél, ha valakinek szívritmusszabályzója vagy beültetett defibrillátora van, vagy egyéb, fémből készült implantátumot van?


Utazási tanácsok asztmásoknak és allergiásoknak

Jó, ha az asztmások, allergiások előre megtervezik, mikor utaznak el nyaralni, mert így sok kellemetlenséget elkerülhetnek. Ha tudjuk, mi váltja ki a rohamokat, elkerülhetjük őket, és nem tesszük tönkre a nyaralást.


A repülés egészségügyi kockázatait vizsgálják

A légi utazás egészségügyi kockázatait vizsgálja a brit felsőház tudományos-technikai bizottsága. A felsőház 2000-ben már végeztetett vizsgálatokat a repülés és az egészség kapcsolatáról, és azt állapították meg, hogy nincs elegendő bizonyíték komolyabb kockázatra, de további kutatásokat sürgettek e téren.


Ideális pihenés gyerekkel

Gyerekkel nem mindig könnyű a kikapcsolódás szabadság alatt sem - de nem lehetetlen! A főleg német nyelvterületen közismert gyerekhotel-lánc (Kinder Hotels) minden szállodája arra rendezkedett be, hogy a kisgyerekes családok számára is ideális pihenést és regenerálódást nyújtson…


Ártalmas lehet az egészségre az időeltolódás és a váltott műszak

Amerikai tudósok állatkísérleteken kimutatták, hogy az időeltolódásnak egészségkárosító hatása lehet.


| | 3 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop